38

Έφτασε η ώρα του ημιτελικού για τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στο Ελσίνκι. Λόγω του αυξημένου αριθμού συμμετοχών, όπως αναφέρει το Έθνος, η βραδία θα διαρκέσει 2 ώρες και 45 λεπτά, δηλαδή 45 λεπτά περισσότερο από το συνηθισμένο.

Από τις 28 χώρες του ημιτελικού μόνο οι δέκα θα περάσουν στον τελικό της 12ης Μαΐου. Η Κύπρος διαγωνίζεται στην 3η θέση του ημιτελικού με το τραγούδι «Comme ci, Comme ca», το οποίο ερμηνεύει η Ευρυδίκη με τον Δημήτρη Κοργιαλά.

Οι χώρες, με σειρά εμφάνισης, είναι: Βουλγαρία, Ισραήλ, Κύπρος, Λευκορωσία, Ισλανδία, Γεωργία, Μαυροβούνιο, Ελβετία, Μολδαβία, Ολλανδία, Αλβανία, Δανία, Κροατία, Πολωνία, Σερβία, Τσεχία, Πορτογαλία, ΠΓΔΜ, Νορβηγία, Μάλτα, Ανδόρα, Ουγγαρία, Εσθονία, Βέλγιο, Σλοβενία, Τουρκία, Αυστρία, Λετονία.

Η μετάδοση του ημιτελικού θα ξεκινήσει στις 22:00 από τη ΝΕΤ. Οικοδεσπότες της βραδιάς στην Ελλάδα θα είναι ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στο διαδίκτυο και τα γραφεία στοιχημάτων, φαβορί για μια θέση στον τελικό είναι πέντε χώρες: Σερβία, Λευκορωσία, Κύπρος, Βουλγαρία και Ελβετία. Τυχόν αποκλεισμός μιας εξ αυτών θα θεωρηθεί έκπληξη πρώτου μεγέθους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ