Επεισόδια στο Πακιστάν ανάμεσα σε αστυνομία και διαδηλωτές για την καθαίρεση δικαστή
Εντείνονται οι συγκρούσεις στο Πακιστάν για το θέμα της καθαίρεσης του δικαστή Ι.Μ.Τσόντρι. Η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές και έκανε έφοδο στα γραφεία τηλεοπτικού σταθμού. Αποφασίστηκε η άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στον Τσόντρι.
91
Εντείνονται οι συγκρούσεις στο Πακιστάν για το θέμα της καθαίρεσης του δικαστή για το θέμα της καθαίρεσης του δικαστή Ιφτικάρ Μοχάμεντ Τσόντρι. Η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές και έκανε έφοδο στα γραφεία τηλεοπτικού σταθμού. Αποφασίστηκε η άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στον Τσόντρι.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ι.Μ.Τσόντρι καθαιρέθηκε κάτω από «ύποπτες» συνθήκες την προηγούμενη εβδομάδα, με τις κατηγορίες της ανάρμοστης συμπεριφοράς και της κατάχρησης εξουσίας. Δικηγόροι και μέλη της αντιπολίτευσης έτρεψαν τα βέλη τους κατά του Πακιστανού προέδρου Περβέζ Μουσάραφ.
Την Παρασκευή ο δικαστής εμφανίστηκε ενώπιον επιτροπής δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι οποίοι αποφάσισαν να άρουν τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στον Τσόντρι. «Μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα βήμα μπροστά» δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ένας από τους δικηγόρους του, ο Ταρίκ Μεχμούντ.
Ο δικαστής είχε τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατ οίκον περιορισμό, κάτι που αρνείται η αστυνομία.
Έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο συγκεντρώθηκαν περίπου 600 δικηγόροι, προκειμένου να υποδεχθούν τον Τσόντρι φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «έξω ο Μουσάραφ».
Σύμφωνα με το BBC, μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στους δρόμους του Ισλαμαμπάντ προσπαθώντας να αποκλείσουν με τσιμεντόλιθους και αγκαθωτό σύρμα το κέντρο της πόλης.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν περίπου 150 διαδηλωτές, ανάμεσά τους ο Καζί Χουσεΐν Αχμέντ, ηγέτης της Ισλαμιστικής Συμμαχίας -ο οποίος μάλιστα κάλεσε το στρατό να υποστηρίξει τις διαμαρτυρίες. Αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών.
Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν επίσης στα γραφεία του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου Geo, έσπασαν τζάμια, έριξαν δακρυγόνα μέσα στα γραφεία και συνεπλάκησαν με το προσωπικό, μετά την άρνηση του καναλιού να σταματήσει τη μετάδοση εικόνων από τις διαμαρτυρίες.
Ο πρόεδρος Μουσάραφ τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό για να καταδικάσει την ενέργεια της αστυνομίας. «Αυτό δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί» δήλωσε. «Ζητώ συγγνώμη. Οι φταίχτες πρέπει να αναγνωριστούν και να τιμωρηθούν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
- Πάρτι του Τζόλη με την Μπριζ κόντρα στην Άντερλεχτ (vids)
- Ο Μπράιαν Κοξ εξηγεί γιατί ζει χωριστά από τη σύζυγό του
- Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…
- Χαράλαμπος Αθανασίου – Τάσος Χατζηβασιλείου: Nέα δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή
- Αυτά είναι τα αξεσουάρ αυτοκινήτου που ίσως σου κοστίσουν ακριβά – Τι απαγορεύεται με τον νέο ΚΟΚ
- AI: Τι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά για να είναι έτοιμα για ένα μέλλον που διαμορφώνεται απ’την τεχνητή νοημοσύνη;
- Το νεότερα για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: Εξετάζεται η τοποθέτηση συσκευής καρδιακής υποβοήθησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442