Οικονομικές διευκολύνσεις στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής
Τη χορήγηση άτοκου δανείου και δωρεάν κρατικής αρωγής για την επιδιόρθωση των ζημιών σε κατοικίες, λόγω των πλημμυρών του περασμένου Οκτωβρίου σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ την Παρασκευή.
92
Τη χορήγηση άτοκου δανείου και δωρεάν κρατικής αρωγής για την επιδιόρθωση των ζημιών σε κατοικίες, λόγω των πλημμυρών του περασμένου Οκτωβρίου σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ την Παρασκευή.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (άτοκου δανείου και δωρεάν κρατικής αρωγής) για την επιδιόρθωση των ζημιών που έγιναν σε οικίες από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου.
Οι κάτοικοι των περιοχών που δικαιούνται στεγαστική συνδρομή είναι οι δήμοι Αγίου Γεωργίου, Απολλωνίας, Αρέθουσας, Εγνατίας, Μαδύτου, Ρεντίνας και Σοχού του νομού Θεσσαλονίκης και Ανθεμούντα, Αρναίας, Ζερβοχωρίων, Κασσάνδρας, Μουδανιών, Ορμυλίας, Παλλήνης, Παναγίας, Πολυγύρου, Σιθωνίας και Σταγείρων – Ακάνθου του νομού Χαλκιδικής.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, εντός ενός έτους από τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, τόσο για τον χαρακτηρισμό των κτιρίων όσο και για τη χορήγηση της στεγαστικής συνδρομής.
Το έργο θα αναλάβει η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδας (Υ.Α.Σ.Β.Ε.).
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε σχετικά πως «είμαστε ικανοποιημένοι για την εξέλιξη η οποία ήρθε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442