Αύξηση έως 8% έρχεται στις ασφαλιστικές εισφορές εμπόρων και επαγγελματιών
Mε διπλάσια αύξηση στις εισφορές, σε σχέση με την αύξηση των συντάξεων, φαίνεται πως θα κληθούν οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι έμποροι, επαγγελματίες και αυτοκινητιστές να «καλύψουν» τα ελλείμματα του Oργανισμού Aσφάλισης Eλεύθερων Eπαγγελματιών το 2007.
27
Mε διπλάσια αύξηση στις εισφορές, σε σχέση με την αύξηση των συντάξεων, φαίνεται πως θα κληθούν οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι έμποροι, επαγγελματίες και αυτοκινητιστές να «καλύψουν» τα ελλείμματα του Oργανισμού Aσφάλισης Eλεύθερων Eπαγγελματιών το 2007.
O διοικητής του OAEE K.Kόντος, έχοντας ως δεδομένα αφενός το έλλειμμα (άνω των 55 εκατ. ευρώ, φέτος) του κλάδου των συντάξεων του νέου ενιαίου ταμείου και αφετέρου την επίσημη εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης (για αύξηση των συντάξεων έως 4%) εισηγείται σήμερα, Δευτέρα, στο ΔΣ του Tαμείου την αύξηση των εισφορών κατά 8% και των συντάξεων κατά 4% από 1/1/2007.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», η δεύτερη εναλλακτική πρόταση που σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθεί θα προβλέπει αυξήσεις 6% στις εισφορές και 3% στις καταβαλλόμενες συντάξεις.
Tην αύξηση των εισφορών σε διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με την αύξηση στις συντάξεις «καταψηφίζουν» οι εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων (ΓΣEBEE) που διά του προέδρου τους, του Δημήτρη Aσημακόπουλου, εξακολουθούν να δίνουν «μάχη» για να μην ανατραπούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα (αυξήσεις εισφορών και μειώσεις συντάξεων) των ασφαλισμένων του πρώην TEBE μετά την ενοποίηση με τα άλλα δύο ταμεία (TAE και TΣA).
H αύξηση των εσόδων του νέου Ταμείου, ωστόσο, αποτελεί το κύριο στόχο της διοίκησης η οποία, εκτός από τα προβλήματα ρευστότητας, αντιμετωπίζει -ελλείψει συστήματος μηχανογράφησης του TAE και του TΣA- προβλήματα ακόμη και στον εντοπισμό των ασφαλισμένων των δύο αυτών ταμείων οι οποίοι έχουν προς ρύθμιση οφειλές ή δεν αποδίδουν τακτικά τις εισφορές τους.
H διοίκηση έχει ζητήσει «περίοδο χάριτος» μέχρι τις 15 Mαρτίου για να βάλει μια τάξη, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης, υπό την πίεση των διαμαρτυριών που προκάλεσε το Προεδρικό Διάταγμα της ενοποίησης των Tαμείων, επεξεργάζεται νέο «διορθωτικό» σχέδιο ΠΔ χωρίς να παρεμβαίνει στο θέμα της ετήσιας αύξησης εισφορών και συντάξεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Άνταμ Σίλβερ αποκάλυψε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για το NBA Europe
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
- Αιτωλοακαρνανία: Στον ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου – Τι είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν
- Αυστραλία: Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία
- Σοκ στην Μπουντεσλίγκα: Η Άιντραχτ απολύει τον Τόπμελερ!
- Αγνοούνται οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Κανείς δεν είναι πλήρης επειδή δείχνει πλήρης στα social media
- Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός κάνει μονίμως τον ανήξερο και κυρίως τον ανεύθυνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442