Εκτός κούρσας για το χρίσμα των Δημοκρατικών θα παραμείνει ο Τζον Κέρι
Δεν διεκδικεί τελικά το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Τζον Κέρι, ο οποίος βρέθηκε εκτός Λευκού Οίκου το 2004 όταν η πολιτεία του Οχάιο «έπεσε» στα χέρια του Τζορτζ Ο.Μπους. Ο Κέρι θα διεκδικήσει νέα θητεία στη Γερουσία.
51
Δεν διεκδικεί τελικά το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές του 2008 ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Τζον Κέρι, ο οποίος βρέθηκε εκτός Λευκού Οίκου το 2004 όταν η πολιτεία του Οχάιο «έπεσε» στα χέρια του Τζορτζ Ο.Μπους.
O 64χρονος γερουσιαστής δήλωσε πως κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για μία προεδρική εκστρατεία, και θα συνεχίσει να παλεύει για να αλλάξει η πολιτική Μπους στο Ιράκ μέσω της Γερουσίας.
Στην παρούσα φάση εννέα Δημοκρατικοί έχουν ανακοινώσει επισήμως υποψηφιότητα ή εκφράσει πρόθεση να διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματος για τη μάχη του 2008 κόντρα στους Ρεπουμπλικανούς.
Υπήρχαν πληροφορίες πως ο Κέρι συλλογιζόταν το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το χρίσμα, όμως σε κάθε περίπτωση η μάχη για το χρίσμα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη κόντρα σε υποψηφιότητες όπως αυτή της Χίλαρι Κλίντον και του Μπάρακ Ομπάμα.
Ο Κέρι είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων την περίοδο προ των ενδιάμεσων εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2006 στις ΗΠΑ εξαιτίας σχολίων προς φοιτητές σχετικά με τον διαρκή και αιματηρό πόλεμο στο Ιράκ.
Ο Λευκός Οίκος είχε απαιτήσει δημόσια απολογία εκ μέρους του Τζον Κέρι για τη δήλωσή του πως οι αποτυχόντες μαθητές μπορούν να «κολλήσουν στο Ιράκ» ως στρατιώτες.
Ωστόσο, ο Κέρι αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας πως στόχος του «χοντροκομμένου αστείου» του ήταν η «διαλυμένη πολιτική» του Τζορτζ Ο.Μπους και όχι τα αμερικανικά στρατεύματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Mobility training: Η προπόνηση – ορισμός της ευεξίας
- Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν σπάνιες γαίες στη διάρκεια θαλάσσια αποστολής σε μεγάλος βάθος
- Ο νέος ΚΟΚ «δαγκώνει» αλλά δεν είναι πανάκεια
- «Κατέρρευσε» το σχέδιο για ξενοδοχείο Trump International στο βομβαρδισμένο Generalštab του Βελιγραδίου
- Ας βάλουμε τέλος στο doomscrolling – Μας γεμίζει με στρες και απαισιοδοξία
- Eπιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία: «Πασχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, χωρίς υποστήριξη»
- Ο Τζέισον Μομόα συγκρίνει το τηλεοπτικό του ξεκίνημα με το «να πηγαίνεις στο κολέγιο»
- Overshoot: Ο πλανήτης περνά το «σημείο χωρίς επιστροφή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442