Παράταση έως το τέλος του 2007 στα αρτοποιία για το bake-off
Παράταση στα αρτοποιία να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του νέου νόμου, μέχρι τέλος του 2007 και όχι εντός τριών μηνών όπως αρχικά προέβλεπε το νομοσχέδιο, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
27
Παράταση στα αρτοποιία να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του νέου νόμου, μέχρι τέλος του 2007 και όχι εντός τριών μηνών όπως αρχικά προέβλεπε το νομοσχέδιο, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.
«Δίνουμε ένα μεταβατικό στάδιο ώστε ομαλά να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα» είπε ο υπουργός.
Το νομοσχέδιο δέχθηκε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης που υποστήριξε ότι με τις νέες ρυθμίσεις μόνο οι μεγάλες βιομηχανίες άρτου και τα σούπερ μάρκετ ωφελούνται, ενώ χιλιάδες αρτοποιία οδηγούνται σε κλείσιμο.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης υπεραμύνθηκε του νομοθετήματος του τονίζοντας ότι βάζει επιτέλους τάξη στο χώρο της αρτοποιίας ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.
«Για μια φορά ακόμα η αξιωματική αντιπολίτευση χάνει όχι μόνο την επαφή της με την πραγματικότητα, αλλά και τη θετική συμβολή της σε ένα ν/σ που δίνει προοπτικές στα αρτοποιία. Και το κάνει αυτό γιατί έχει πειστεί από μια μικρή μειοψηφία αρτοποιών, οι οποίοι σας έχουν οδηγήσει σε λάθος δρόμο. Το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται για μια ακόμα φορά με το όχι, και ο κλάδος της αρτοποιίας το αντιλαμβάνεται πολύ καλά αυτό» τόνισε.
Απαντώντας στον κ. Σιούφα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο υπηρετεί μόνο τα μεγάλα συμφέροντα.
Τόσο ο κ Σιούφας όσο και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, αναφερόμενοι στις επισημάνσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ότι θα πρέπει να υπάρχει στο bake – off ημερομηνία παραγωγής και λήξης, υποστήριξαν ότι οι κοινοτικοί κανονισμοί είναι συγκεκριμένοι, και δεν μπορεί να επιβληθεί ο κανόνας αυτός.
Έντονα επικριτικοί για το ν/σ ήταν τόσο ο εισηγητής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης όσο και η εισηγήτρια του ΣΥΝ Ασημίνα Ξηροτύρη που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων εις βάρος των αρτοποιιών και των καταναλωτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Δηλώσεις Καρυστιανού: Κι όμως, όσα είπε για τις αμβλώσεις δεν ήταν η αρχή – η εμμονή με τη θρησκεία και ο Αρχάγγελος στο πλευρό της
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- «Ηλεκτρονικός επόπτης» στα λεωφορεία της ΟΣΥ – Πώς θα παρακολουθούνται οι οδηγοί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442