Ξεσπιτώνονται δεκάδες χιλιάδες στο Βιετνάμ εν αναμονή του τυφώνα Ντούριαν
Φόβους ότι οι νεκροί που άφησε πίσω του ο τυφώνας Ντούριαν στις Φιλιππίνες έχουν ξεπεράσει τους 1.000 εκφράζει η τοπική υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού. Στο Βιετνάμ, επόμενο σταθμό του τυφώνα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.
71
Φόβους ότι οι νεκροί από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Ντούριαν στο πέρασμά του από τις Φιλιππίνες έχουν ξεπεράσει πλέον τους 1.000 εκφράζει η τοπική υπηρεσίατου Ερυθρού Σταυρού.
Την ώρα που ο νεώτερος επίσημος απολογισμός, που ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας, κάνει λόγο για 425 νεκρούς, 507 τραυματίες και 599 αγνοουμένους, το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού κάνει λόγο για περισσότερους από 1.000 νεκρούς, θαμμένους κάτω από τόνους λάσπης στα κατεστραμμένα χωριά.
Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 1.000.000 είναι οι κάτοικοι των Φιλιππίνων που έχουν πληγεί από τη θεομηνία. Για «εθνική καταστροφή» μίλησε η πρόεδρος, Γκλόρια Αρόγιο, κηρύσσοντας τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Στην επαρχία Αλπάι, που δέχτηκε το ισχυρότερο χτύπημα του τυφώνα, οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων, πέντε ημέρες μετά την τραγωδία, σβήνουν ακόμα και για τους πιο αισιόδοξους, καθώς τα συνεργεία διάσωσης είναι αναγκασμένα να σκάβουν στη λάσπη με τα γυμνά τους χέρια.
Στο Βιετνάμ, επόμενο σταθμό του τυφώνα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους. Ο Ντούριαν αναμένεται να χτυπήσει τα νότια της χώρας με ταχύτητα ανέμων 133 χιλιόμετρα/ώρα. Ήδη, οι δυνατοί άνεμοι παρέσυραν δύο ψαράδες, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλος ένας συνάδελφός τους αγνοείται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αλλαγές στην ετήσια άδεια των εργαζομένων – Δείτε αναλυτικά
- Στη Σόφια για να «κλειδώσει» την πρωτιά ο Ολυμπιακός – «Τελικός» στη Roig Arena για τον Παναθηναϊκό με τη Βαλένθια
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε τα παιδιά και τα social media για να ξεχάσουμε τα σκάνδαλα της ΝΔ
- Πάσχα: Από τη Σαρακοστή στη Λαμπρή – Έθιμα και συμβολισμοί της ελληνικής παράδοσης
- Έλειπε ο Γουεμπανιάμα, «χόρευε» ο Φοξ για τους Σπερς (vids)
- Καταστήματα: Μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτά σήμερα Μ. Πέμπτη – Πώς θα λειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα
- ΑΕΚ: Οι δύο αλλαγές που ετοιμάζει ο Νίκολιτς στο πρώτο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο (pics)
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442