Περισσότεροι από 1.500 Έλληνες ταξίδεψαν με τα ραδιενεργά αεροσκάφη της BA
Περισσότεροι από 1.500 Έλληνες ταξίδεψαν με τα δύο Boeing 767 της British Airways, στα οποία ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια. «Βομβαρδισμός» τηλεφωνημάτων στην εταιρεία, στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και σε νοσοκομεία με τμήματα πυρηνικής ιατρικής.
71
Περισσότεροι από 1.500 είναι οι Έλληνες που ανησυχούν, καθώς ταξίδεψαν με τα δύο Boeing 767 της British Airways, στα οποία ανιχνεύθηκαν «πολύ χαμηλά ίχνη ραδιενεργής ουσίας».
Βομβαρδισμό τηλεφωνημάτων δέχτηκαν την Πέμπτη, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, τα γραφεία της British Airways στην Ελλάδα, της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, αλλά και νοσοκομεία με τμήματα πυρηνικής ιατρικής.
Εκατοντάδες πολίτες που είχαν ταξιδέψει με τα αεροπλάνα της βρετανικής εταιρείας τηλεφωνούσαν και ζητούσαν με αγωνία να μάθουν εάν είχαν μολυνθεί από ραδιενέργεια και πού θα έπρεπε να κάνουν εξετάσεις.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου της British Airways στην Ελλάδα, Μάριο Μωυσίδη, περισσότεροι από 1.500 Έλληνες ταξίδεψαν με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη Boeing 767, στα οποία ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια. Πάνω από 500 τηλεφωνήματα είχαν δεχτεί ώς το μεσημέρι της Πέμπτης τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.
Πολλά τηλεφωνήματα δέχονταν και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία από πελάτες, οι οποίοι αναζητούσαν επιπλέον ενημέρωση για την υπόθεση.
Όσοι πολίτες ήταν επιβάτες των συγκεκριμένων πτήσεων μπορούν να επικοινωνούν με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στα τηλέφωνα 210-6506714 και 210-6506803 για πρόσθετες πληροφορίες.
Καθησυχαστικό πάντως είναι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη βρετανική αεροπορική εταιρεία και τις βρετανικές υγειονομικές αρχές και από τις πληροφορίες που συνέλεξε, προκύπτει πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ούτε λόγος ανησυχίας για τους επιβάτες που ταξίδεψαν με την British Airways.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΕ: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για επάρκεια στα καύσιμα – Πιθανό δελτίο
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442