Αίτημα για άρση της ασυλίας του υπουργού Αιγαίου λόγω δικαστικής έρευνας
Αρση της ασυλίας του υπουργού Αιγαίου Αρ.Παυλίδη ζητά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της φωτογραφικής ανάθεσης ακτοπλοϊκών δρομολογίων στην άγονη γραμμή της Δωδεκανήσου.
71
Την άρση της ασυλίας του υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη ζητά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της φωτογραφικής ανάθεσης ακτοπλοϊκών δρομολογίων στην άγονη γραμμή της Δωδεκανήσου.
Όπως αναφέρει την Τετάρτη η εφημερίδα Τα Νέα, η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορούσει ειδικότερα στις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου, Αν.Αλιφέρη, για τις διαδικασίες που ακολούθησε το υπουργείο Αιγαίου στην ανάθεση των επιδοτούμενων γραμμών Κω-Νισύρου-Τήλου-Σύμης-Ρόδου και επιστροφή, καθώς και της γραμμής Ρόδου-Καστελλόριζου και επιστροφή.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2005, όταν ο δήμαρχος Τήλου, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, κατηγόρησε τον κ. Παυλίδη για «μεθοδεύσεις» και «μαγειρέματα» στη φωτογραφική διαδικασία ανάθεσης των δρομολογίων σε μία εταιρεία, ενώ, όπως καταγγέλθηκε, αποκλείστηκαν πιο συμφέρουσες προσφορές.
Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία ΑΠ, για να προωθηθεί και στη Βουλή, ώστε να διερευνηθούν και οι τυχόν ποινικές ευθύνες του υπουργού Αιγαίου, αφού εξασφαλιστεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]
- Γράφει ιστορία ο Παπανικολάου: Έγινε τρίτος παίκτης με τα περισσότερα ματς στην Euroleague
- Κως: Συνελήφθη 59χρονη – Σκόπευε να πουλήσει 25.840 κροτίδες
- Δήμος Αθηναίων: Τρεις μονογονεϊκές οικογένειες θα λάβουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για 22 χρόνια
- Βασίλης Ρίζος: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του γιου της Θεανώς Φωτίου
- Η Anthropic παραδέχεται ότι το νέο μοντέλο της είναι επικίνδυνο – Παγώνει το λανσάρισμα
- Επιτελικό ρουσφέτι
- Άννα Πρέλεβιτς: «Πριν μείνω τώρα έγκυος, είχα χάσει ένα μωρό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)








![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442