Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ο Μπλερ απέφυγε να κάνει δήλωση υπέρ του υποψήφιου διαδόχου του Γκόρντον Μπράουν

Ο Μπλερ απέφυγε να κάνει δήλωση υπέρ του υποψήφιου διαδόχου του Γκόρντον Μπράουν

Ο Τόνι Μπλερ αρνήθηκε να εκφράσει την υποστήριξή του στον υποψήφιο διάδοχό του στην πρωθυπουργία της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, κατά την έναρξη του ετησίου συνεδρίου των Εργατικών στο Μάντσεστερ, τροφοδοτώντας νέες εντάσεις γύρω από τη διαδοχή του.

38

Ο Τόνι Μπλερ αρνήθηκε την Κυριακή να εκφράσει την υποστήριξή του στον υποψήφιο διάδοχό του στην πρωθυπουργία της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, κατά την έναρξη του ετησίου συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος στο Μάντσεστερ, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο τις εντάσεις γύρω από τη διαδοχή του.

Ερωτηθείς από το BBC, ο Μπλερ χαιρέτισε στο πρόσωπο του νυν υπουργού Οικονομικών έναν «φανταστικό καγκελάριο (καγκελάριος του Θησαυροφυλακίου είναι ο ακριβής τίτλος του στη Βρετανία). Έχει υπηρετήσει με επιτυχία τη χώρα του και το κόμμα». Εντούτοις, παρά την παρακίνηση, ο Μπλερ απέφυγε επιμελώς να επαναλάβει προηγούμενες δηλώσεις του, σύμφωνα προς τις οποίες ο Μπράουν θα ήταν «ένας πρώτης τάξεως πρωθυπουργός».

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω για την διαδοχή αυτήν την εβδομάδα», κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Εργατικών, τόνισε ο Μπλερ, υπενθυμίζοντας πως το κόμμα πέρασε δύσκολες εβδομάδες, εκτιμώντας πως θα πρέπει να εστιασθεί στα θέματα της ατζέντας.

«Δεν αρνούμαι όσα είχα πει στο παρελθόν για τον Μπράουν, όμως αυτήν την εβδομάδα μιλώ στον κόσμο. Θα πρέπει να καταρτίσουμε την ημερήσια διάταξη για το μελλον. Αυτήν την εβδομάδα θα πρέπει να επανασυνδεθούμε με τους πολίτες» τόνισε ο Μπλερ, έπειτα από την στάση που σημειώθηκε στις αρχές του μηνός στο εσωτερικό του κόμματός του, εξαναγκάζοντάς τον να παραδεχθεί πως θα παραιτηθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2007.

«Είναι σημαντικό να δουλέψουμε οι δυό μας (με τον Μπράουν) και με τους άλλους υπουργούς για το μέλλον» τόνισε ο Μπλερ, ο οποίος επίσης αρνήθηκε να προσδιορίσει την ημερομηνία της αποχώρησής του από την πρωθυπουργία. «Ακόμη κάνω τη δουλειά μου, κι είναι σημαντικό να συνεχίσω να την κάνω» δήλωσε.

Ωστόσο, ο Μπλερ παραδέχθηκε πως είναι για τον ίδιο «παράξενο» που βρίσκεται στο Μάντσεστερ για το 13ο και τελευταίο συνέδριό του ως αρχηγός του Εργατικού Κόμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο