«Προεδρική» εμφάνιση του Ζαν Μαρί Λεπέν με επίθεση κατά Σαρκοζί, Ρουαγιάλ
Μύδρους κατά των δύο επικρατέστερων για την προεδρία της Γαλλίας εξαπέλυσε ο Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος στις προηγούμενες προεδρικές είχε περάσει στον β γύρο. Ο ηγέτης της Ακροδεξιάς μίλησε με σκληρά λόγια και για την πολιτική των Βρυξελλών.
30
Μύδρους κατά των δύο επικρατέστερων για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος στις προηγούμενες προεδρικές είχε περάσει στον β γύρο. Ο ηγέτης της Ακροδεξιάς μίλησε με σκληρά λόγια και για την πολιτική των Βρυξελλών.
Ο Λεπέν του οποίου τα ποσοστά κυμαίνονται στο 15%, επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά της Σεγκολέν Ρουαγιάλ και του υπουργού Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί.
Κατά τον ηγέτη της γαλλικής ακροδεξιάς, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ προτείνει «τη θηλυκότητα σε οποιαδήποτε αλλαγή», ενώ ο Σαρκοζί «ενσαρκώνει τη ρήξη μόνο στα λόγια».
Ο 78χρονος μίλησε στους οπαδούς του από το Βαλμί, μια πόλη με μεγάλη ιστορία: «Η Γαλλία είτε θα εκτρέψει τις εχθρικές δυνάμεις που την απειλούν, είτε θα εγκαταλείψει με μία απλή ψήφο την ιστορία της και την ψυχή τους στις εχθρικές ορδές του παγκοσμιοποιημένου φιλελευθερισμού, στην αυθαίρετη μετανάστευση και στην ύφεση» τόνισε.
Ωστόσο, η επίσκεψη του Λε Πεν στο μικρό χωριουδάκι της ανατολικής Γαλλίας δεν χαροποίησε τους πάντες.
«Σφετερίστηκε το Βαλμί» τόνισε ο επικεφαλής τοπικής Ένωσης, μπροστά από το καφέ Κέλερμαν, από το όνομα του Γάλλου στρατηγού που νίκησε τους Πρώσους, οι οποίοι είχαν σπεύσει το 1792 για την παλινόρθωση της μοναρχίας.
Το 2002, ο Ζαν Μαρί Λεπέν πέρασε στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αφήνοντας εκτός τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Λ.Ζοσπέν.
Το αποτέλεσμα ήταν να επανεκλεγεί ο Ζακ Σιράκ στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας με το συντριπτικό 81,7%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΕ: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για επάρκεια στα καύσιμα – Πιθανό δελτίο
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442