Να εμπλέξει στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ τον Σπ.Ζησιμόπουλο επιχειρεί ο Π.Αδαμόπουλος
Τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρο Ζησιμόπουλο επιχειρεί να εμφανίσει ως πρωταγωνιστή των συνεννοήσεων με τους υπεύθυνους της ΜΕΒΓΑΛ για την ένταξή τους στο πρόγραμμα επιείκιας ο προφυλακισμένος γενικός διευθυντής της Επιτροπής Π.Αδαμόπουλος.
Τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρο Ζησιμόπουλο επιχειρεί να εμφανίσει ως πρωταγωνιστή των συνεννοήσεων με τους υπεύθυνους της ΜΕΒΓΑΛ για την ένταξή τους στο πρόγραμμα επιείκιας ο προφυλακισμένος γενικός διευθυντής της Επιτροπής Π.Αδαμόπουλος.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, ο κατηγορούμενος στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα βάλλει κατά των υπευθύνων της ΜΕΒΓΑΛ, ενώ ζητεί από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει ποιο είναι το πρόσωπο για το οποίο σε ιδιόγραφη επιστολή του ο πρόεδρός της Π.Παπαδάκης, προς τον πρώην νομικό σύμβουλο της ΜΕΒΓΑΛ Κρίτωνα Μεταξόπουλο, υποστηρίζει ότι τον είχε πλησιάσει ενημερώνοντάς τον για την επικείμενη επιβολή προστίμου και αξιώνοντας ως μίζα το 10% για να βγει η εταιρεία «καθαρή» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
O Π.Αδαμόπουλος, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, επιχειρεί να εμφανιστεί ο ίδιος ως θύμα της υπόθεσης, ισχυριζόμενος ότι: «Εξαιτίας του τρόπου που εκτελούσα τα καθήκοντά μου, συχνά είχα συχνά δεχθεί απειλές, όταν ακόμη εργαζόμουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Oι απειλές αυτές συνεχίστηκαν και στην Ελλάδα, έφτασα δε προσφάτως στο σημείο να υποχρεωθώ να ζητήσω άδεια οπλοφορίας, γιατί είχα αρχίσει να φοβάμαι για τη ζωή μου».
Τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου διαψεύδει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο οποίος εξεταζόμενος στον ανακριτή μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης και την παραπομπή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη κατέθεσε: «Στις 6/9/2006 επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικός ο νομικός σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, από τη Ρουμανία όπως μου είπε, και μου εξέφρασε τη διάθεση συνεργασίας της εταιρείας με την Επιτροπή. Την επόμενη ημέρα εγώ ενημέρωσα τον γενικό διευθυντή Π. Αδαμόπουλο και τη διευθύντρια των νομικών υπηρεσιών. Ότι επρόκειτο για την επιχείρηση ΜΕΒΓΑΛ ενημέρωσα μόνο τον κ. Αδαμόπουλο».