Την μουσική φίρμα BMG εξαγόρασε η Universal Music Group
Την τρίτη σε μέγεθος εταιρεία της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας BMG εξαγόρασε η Vivendi SA, ιδιοκτήτρια της Universal Music Group, ενδυναμώνοντας τα μερίδια αγοράς της στο 23%-28% που την κατατάσσουν στον κορυφαίο μουσικό παραγωγό του πλανήτη.
88
Την τρίτη σε μέγεθος εταιρεία της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας BMG εξαγόρασε η Vivendi SA, ιδιοκτήτρια της Universal Music Group, ενδυναμώνοντας τα μερίδια αγοράς της στο 23%-28% που την κατατάσσουν στον κορυφαίο μουσικό παραγωγό του πλανήτη.
Συγκεκριμένα η Vivendi SA ήρθε σε συμφωνία εξαγοράς της BMG Music Publishing από τον γερμανικό όμιλο Bertelsmann, που δραστηριοποιείται στους τομείς των επικοινωνιών και της ψυχαγωγίας, έναντι 1,63 δισ. ευρώ. Η συναλλαγή έχει ήδη εγκριθεί από τα ανώτατα συμβούλια των Bertelsmann και Vivendi.
Με την απόκτηση της BMG η Universal θα προσπεράσει την EMI Group Plc στη λίστα με τους κορυφαίους μουσικούς παραγωγούς του κόσμου.
Αντίστοιχα η Bertelsmann θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια για να περιορίσει τη δανειακή της επιβάρυνση, η οποία εκτοξεύθηκε σε δυσθεώρητα ύψη μετά την επαναγορά μεριδίου του μετοχικού της κεφαλαίου έναντι 4,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, το συνδυασμένο μερίδιο αγοράς των Universal και BMG Music Publishing θα κυμανθεί μεταξύ 24% – 28%. Το ηγετικό μερίδιο της EMI εκτιμάται στο 17% – 22%.
Ο όμιλος Bertelsmann, με έδρα το Γκίτερσλο της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία στη διαμάχη που είχε με τους ανταγωνιστές του (της Universal Music), ως προς την αγορά μουσικών ανταλλαγών Napster. Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την καταβολή 60 δισεκ. ευρώ από τον Bertelsmann στην Universal Music.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές
- Μην τα παρατάς: Επτά τρόποι για να «νικήσεις» την αναβλητικότητα
- Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ
- Αναφορές ότι οι ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Πακιστάν ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο – Τι συμβολίζει το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής
- Από τον ενθουσιασμό στην καχυποψία – Πώς και γιατί η Gen Z έφτασε να σαμποτάρει την AI
- Νέες ταινίες: «Νηστεία» στις σκοτεινές αίθουσες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442