Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σε ζώα ανήκει το 95% των οστών που βρέθηκαν στο Γραμματικό, λένε οι ιατροδικαστές

Σε ζώα ανήκει το 95% των οστών που βρέθηκαν στο Γραμματικό, λένε οι ιατροδικαστές

Κυπριακή επιβεβαίωση από την αρμόδια ιατροδικαστική μονάδα ότι το 95% των οστών που βρέθηκαν πρόσφατα στο Γραμματικό προέρχονται από ζώα και μόνο το 5% είναι ανθρώπινα. Οργή και αναστάτωση από τους συγγενείς των τριών αγνοούμενων επιβατών της μοιραίας πτήσης.

71

Κυπριακή επιβεβαίωση από την αρμόδια ιατροδικαστική μονάδα ότι το 95% των οστών που βρέθηκαν πρόσφατα στο Γραμματικό προέρχονται από ζώα και μόνο το 5% είναι ανθρώπινα. Οργή και αναστάτωση από τις συγγενείς επιβατών της μοιραίας πτήσης της Helios για τις αντιφατικές πληροφορίες.

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής μονάδας, που διεξάγει τις εξετάσεις για ταυτοποίηση των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στο Γραμματικό, Φίλιππος Κουτσάφτης, επιβεβαίωσε ότι περίπου το 95% των οστών που βρέθηκαν πρόσφατα στην περιοχή προέρχονται από ζώα και μόνο το 5% είναι ανθρώπινα.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Κουτσάφτης είπε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων του γενετικού υλικού αναμένονται γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου. Ανέφερε ακόμη ότι στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και διάφορα κοσμήματα, όπως ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα περιδέραιο και μία καρφίτσα, τα οποία εξετάζονται, για να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους τρεις αγνοουμένους.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, Ακριβού Τσολάκη, ότι επρόκειτο για τρεις ομάδες ανθρωπίνων οστών και μάλιστα σε καλή κατάσταση, ο κ. Κουτσάφτης είπε ότι «μόνο με τις εργαστηριακές εξετάσεις θα μάθουμε οτιδήποτε και όχι μόνο από την παρατήρηση».

Εξάλλου, απέρριψε τις εκτιμήσεις ότι έγιναν λάθη κατά την αναγνώριση των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Οργή και αναστάτωση, ωστόσο, έχει προκληθεί μεταξύ των συγγενών των τριών αγνοούμενων επιβατών της μοιραίας πτήσης της Helios, που συνετρίβη στο Γραμματικό στις 14 Αυγούστου 2005, από τις αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με τα οστά που βρέθηκαν πρόσφατα σε χαράδρα της περιοχής.

Ο γιος της Ανδριάνας Χρυσάνθου, ενός από τα τρία θύματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, έκανε λόγο για προχειρότητα, λέγοντας ότι, ενώ αρχικά αναφέρθηκε ότι είχαν βρεθεί τρεις ανθρώπινοι σκελετοί, τώρα πληροφορούνται ότι το 95% των οστών που βρέθηκαν προέρχεται από ζώα.

Επίσης, κατηγόρησε τόσο τις ελληνικές όσο και τις κυπριακές αρχές για την απουσία επίσημης και σοβαρής πληροφόρησης για το θέμα.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χριστόδουλος Πασιαρδής, απάντησε ότι η κυβέρνηση αναμένει περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου από την Αθήνα τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, που θα καταδεικνύουν σε ποιον ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν στο Γραμματικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο