Υποχρεωτικές οι βεβαιώσεις εργασίας των εργαζομένων στα ΚΕΠ για τη μονιμοποίηση
Δήμαρχοι, κοινοτάρχες και νομάρχες θα πρέπει να εκδίδουν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας των απασχολούμενων στα ΚΕΠ που να ανταποκρίνονται στην αλήθεια, ώστε να μπορούν οι συμβασιούχοι των ΚΕΠ να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για μόνιμες θέσεις.
27
Δήμαρχοι, κοινοτάρχες και νομάρχες θα πρέπει να εκδίδουν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας των απασχολούμενων στα ΚΕΠ που να ανταποκρίνονται στην αλήθεια, ώστε να μπορούν οι συμβασιούχοι των ΚΕΠ να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για μόνιμες θέσεις.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Απ.Ανδρεουλάκος, οι βεβαιώσεις θα πρέπει να χορηγηθούν μόνο στους συμβασιούχους που πραγματικά απασχολήθηκαν στα ΚΕΠ σε θέματα που αφορούν στη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, και όχι σε άλλα καθήκοντα, και να αφορούν μόνο σε αυτό το χρονικό διάστημα.
Επιπρόσθετα, από τις παραπάνω βεβαιώσεις θα φαίνεται και η γνώση Η/Υ από την απόδειξη της οποίας απαλλάσσονται οι υποψήφιοι, εφόσον συμπληρώνουν τουλάχιστον 18 μηνών προϋπηρεσία.
Εξάλλου, οι συμβασιούχοι των ΚΕΠ πιστοποιούνται ως χρήστες του ηλεκτρονικού συστήματος (e-kep) μέσω ενός προσωπικού κωδικού, ο οποίος αποτελεί και την ταυτότητα του χρήστη.
Ο κωδικός αυτός «ακολουθεί» τον χρήστη, καταγράφοντας ηλεκτρονικά -σε καθημερινή βάση- όλες τις πιστοποιημένες διαδικασίες που αυτός διεκπεραιώνει καθόλη τη διάρκεια της απασχόλησής του στο ΚΕΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
- Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι – Καταγγελίες για εθνοκάθαρση στον Λίβανο
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442