Από 1η Δεκεμβρίου η καταβολή των ατομικών δικαιωμάτων για τους αγρότες άπαξ ετησίως
Για την έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων στους αγρότες ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ.Μπασιάκος, ενώ τόνισε πως με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ τα ατομικά δικαιώματα των αγροτών θα καταβάλλονται άπαξ ετησίως από 1/12/2006.
Για την έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων στους αγρότες ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος.
Ο κ. Μπασιάκος ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την προώθηση εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, ενεργοποιώντας τα ατομικά δικαιώματα ώστε να καταβάλλονται μια φορά το χρόνο, για όλα τα αγροτικά προϊόντα, από 1.12.2006 και έως το 2013.
Ο υπουργός υπογράμμισε εξάλλου τη βελτίωση της απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων από το Γ ΚΠΣ, καθώς και την αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων κατά 24% το 2005 και κατά 28,4% το α τρίμηνο του 2006.
«Αθόρυβα και μεθοδικά εφαρμόζουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα» υπογράμμισε ο κ. Μπασιάκος, ενώ σημείωσε ότι προωθούνται οι βιολογικές καλλιέργειες και η προστασία του περιβάλλοντος για ποιοτικά προϊόντα και την υγεία του πολίτη.