Επικίνδυνη κλίση πήρε κρουαζιερόπλοιο στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα δεκάδες να τραυματιστούν
Υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο, που έκανε το παρθενικό του ταξίδι μόλις τον περασμένο μήνα, πήρε την Τρίτη επικίνδυνη κλίση, λίγο μετά τον απόπλου από το λιμάνι Κανάβεραλ στη Φλόριντα, με συνέπεια δεκάδες άτομα να τραυματιστούν.
Υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο, που έκανε το παρθενικό του ταξίδι μόλις τον περασμένο μήνα, πήρε την Τρίτη επικίνδυνη κλίση, λίγο μετά τον απόπλου από το λιμάνι Κανάβεραλ στη Φλόριντα, με συνέπεια δεκάδες άτομα να τραυματιστούν.
Το Crown Princess, που ανήκει στη δύναμη του γνωστού αμερικανικού ομίλου Carnival Corp, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ακτοφυλακής παρουσίασε πρόβλημα στο πηδάλιο του, ωστόσο άλλη πηγή των αμερικανικών Αρχών υποστήριξε ότι δεν είναι σίγουρο πως τα δυο προβλήματα συνδέονται.
Επισήμως δεν έχει γίνει γνωστό πόσο μεγάλη ήταν η κλίση που πήρε το κρουαζιερόπλοιο, ωστόσο κάποιοι από τους 3.100 επιβάτες και τα 1.200 μέλη του πληρώματος υποστήριξαν πως σχεδόν είχε ανατραπεί.
«Όλοι πανικοβλήθηκαν, έκλαιγαν, καρέκλες εκτοξεύονται από παντού, το νερό βγήκε από την πισίνα, άνθρωποι πετούσαν, γυαλιά έσπαγαν. Το πλοίο έμοιαζε να βυθίζεται» δήλωσε ο επιβάτης Αλ Σελμάνι στον τηλεοπτικό σταθμό WSVN του Μαϊάμι.
Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν μαρμάρινο τραπέζι να χτυπάει στο κεφάλι μια γυναίκα, ενώ αρκετοί φώναζαν πως έσπασαν τα πόδια και τα χέρια τους.
Νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν ότι δυο από τους τραυματίες, εκ των οποίων ένας είναι παιδί, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και για αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά τους με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Ορλάντο. Ακόμα 15 άτομα υπέστησαν σοβαρά τραύματα και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία της περιοχής.
Τριάντα από τους τραυματίες παρέμειναν στο πλοίο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ 18 επιβάτες απομακρύνθηκαν με λεωφορεία.
Το μήκους 290 μέτρων κρουαζιερόπλοιο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Κανάβεραλ με προορισμό τη Νέα Υόρκη, τελευταίο σταθμό 9ημερης κρουαζιέρας στην Καραϊβική.