Στα 73 δολάρια οι τιμές του πετρελαίου μετά τις απειλές του Ιράν
Το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο ενός δολαρίου την Δευτέρα μετά τις υπόνοιες που άφησε το Ιράν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την παραγωγή πετρελαίου ως όπλο στην πυρηνική διαμάχη με τη Δύση. Ξεπέρασε τα 73 δολάρια το αμερικανικό αργό.
Το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο ενός δολαρίου την Δευτέρα μετά τις υπόνοιες που άφησε το Ιράν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την παραγωγή πετρελαίου ως όπλο στην πυρηνική διαμάχη με τη Δύση.
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε έως και 1,02 δολάριο στα 73,35 δολάρια το βαρέλι.
Το πετρέλαιο τύτου Μπρεντ σημειώνει άνοδο 1,03 δολαρίου στα 72,06 δολάρια.
Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ είπε την Κυριακή ότι αν οι ΗΠΑ κάνουν μία «λάθος κίνηση», η παραγωγή πετρελαίου από την τέταρτη μεγαλύτερη παγκοσμίως χώρα σε παραγωγή θα τεθεί υπό κίνδυνο.
Νευρικότητα στην αγορά δημιουργούν ακόμα τα προβλήματα σε αμερικανικά διυλιστήρια και η απαγωγή ξένων εργαζομένων στη Νιγηρία, γεγονότα τα οποία προκάλεσαν νέες ανησυχίες για τους κινδύνους στην προμήθεια.
«Η αύξηση είναι ένας συνδυασμός όλων, αλλά περισσότερο του Ιράν» λένε οι αναλυτές. «Είχαμε μεικτές ενδείξεις στο παρελθόν, αλλά σίγουρα τροφοδοτεί ανησυχίες» προσέθεσε.
Τις Παρασκευές 20, 27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, αλλά και τα Σάββατα 14, 21, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Βίκυ Καρατζόγλο δίνουν «Ραντεβού στο Άλσος».