Αύξηση 38,3% στα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο
Ο OTE ανακοίνωσε την Τρίτη αύξηση 38,3% των ενοποιημένων καθαρών κερδών του, σε ετήσια βάση, στα 109,7 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, χάρη στη μονάδα κινητής τηλεφωνίας και τις δραστηριότητες στα Βαλκάνια.
Ο OTE ανακοίνωσε την Τρίτη αύξηση 38,3% των ενοποιημένων καθαρών κερδών του, σε ετήσια βάση, στα 109,7 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, χάρη στη μονάδα κινητής τηλεφωνίας και τις δραστηριότητες στα Βαλκάνια.
Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν, κατά μέσο όρο, ο ΟΤΕ να ανακοινώσει κέρδη ύψους 82,4 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,2238 ευρώ.
Οι πωλήσεις του ομίλου σημείωσαν αύξηση 6,5%, σε ετήσια βάση, στα 1,39 δισ. ευρώ, με τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να αυξάνονται κατά 15,4% στα 512,5 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα από την κινητή τηλεφωνία ανήλθαν στα 449,3 εκατ. ευρώ και παρουσιάζουν αύξηση 15,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η οποία οφείλεται στην αύξηση των εσόδων όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας του ομίλου (Cosmote, AMC, Globul & Cosmofon).
Τα λοιπά έσοδα του ομίλου παρουσιάζουν αύξηση 14,4%. Συνολικά ανήλθαν στα 281,4 εκατ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας των αυξημένων εσόδων από υπηρεσίες Internet και ADSL, από την αύξηση στα πάγια τέλη των γραμμών ISDN, από πωλήσεις τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και από το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ».
Τα λειτουργικά έξοδα του ομίλου παρέμειναν σταθερά σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης και ανήλθαν στα 1.158,5 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 684,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,3%
Στο τέλος του πρώτου τριμήνου οι πελάτες ADSL του ΟΤΕ ξεπέρασαν τους 213.000, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 214% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005, ενώ το σύνολο της αγοράς ανήλθε σε 220.000 χρήστες.