Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πτωτικά κινήθηκε η Γουόλ Στριτ – Ανέκαμψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη

Πτωτικά κινήθηκε η Γουόλ Στριτ – Ανέκαμψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη

Πτωτικά κινήθηκαν την Τρίτη οι δείκτες Nasdaq και Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ανάκαμψη παρουσίασαν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη «βουτιά» της Δευτέρας, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από το Μάρτιο του 2003.

51

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,65%, κλείνοντας στις 2.158,76 μονάδες. Ο Dow Jones έκλεισε εξίσου με αρνητικό πρόσημο στις 11.098,35 μονάδες, με πτώση σε ποσοστό 0,24.

Στην Ευρώπη, οι αγορές παρουσίασαν ανάκαμψη μετά τη «βουτιά» της Δευτέρας, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από το Μάρτιο του 2003.

Πάντως, οι δείκτες έχουν χάσει όλα τα κέρδη του τρέχοντος έτους κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας του φόβου των επενδυτών για την αύξηση των επιτοκίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι, παρά την αύξηση που σημειώθηκε την Τρίτη, οι μετοχές βρίσκονται 8% χαμηλότερα από το επίπεδο στο οποίο βρίσκονταν στις 11 Μαΐου, το οποίο ήταν κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 5.678,49 μονάδες με άνοδο 2,33%, στο Παρίσι ο CAC στις 4.931,53 μονάδες, με κέρδη 2,40%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 στις 5.678,70 μονάδες, υψηλότερα κατά 2,57%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο