Έως το Σεπτέμβριο η εισήγηση της Κομισιόν για το χρόνο ένταξης Βουλγαρίας, Ρουμανίας
Για το Σεπτέμβριο αναβάλλει η Κομισιόν την τελική της πρόταση για το εάν η Βουλγαρία και η Ρουμανία θα γίνουν πλήρη μέλη της ΕΕ από το 2007 ή εάν η ένταξη θα καθυστερήσει έναν ακόμη χρόνο.
Για το Σεπτέμβριο αναβάλλει η Κομισιόν την τελική της πρόταση για το εάν η Βουλγαρία και η Ρουμανία θα γίνουν πλήρη μέλη της ΕΕ από το 2007 ή εάν η ένταξη θα καθυστερήσει έναν ακόμη χρόνο.
Σε εσωτερικό υπόμνημα που κυκλοφόρησε μεταξύ ανωτέρων αξιωματούχων της ΕΕ τη Δευτέρα και αντίγραφο του οποίου εξασφάλισε το Reuters, αναφέρεται ότι η πρόοδος που έχουν επιτελέσει οι δύο χώρες σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα σε αυτούς «υψηλού ενδιαφέροντος» θα εξεταστεί από την Κομισιόν τον Σεπτέμβριο.
«Βασιζόμενη στην πρόοδο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει την πρόταση για το αν η Βουλγαρία και η Ρουμανία θα είναι έτοιμες να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2007» αναφέρεται στο υπόμνημα.
Η συνθήκη που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες με την ΕΕ δίνει στις Βρυξέλλες τη δυνατότητα να καθυστερήσουν την ένταξή τους μέχρι το 2008, εάν κρίνουν ότι είναι ανέτοιμες.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.