Για τα δημοσιεύματα εις βάρος του αντεισαγγελέα Γ.Σανιδά ερωτάται ο υπ.Δικαιοσύνης
Για απαξίωση των θεσμών και συγκάλυψη «παράνομων ενεργειών απόπειρας εξαπάτησης της Δικαιοσύνης και της Διοίκησης εκ μέρους του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με ερώτηση που απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης.
37
Για απαξίωση των θεσμών και απροκάλυπτη συγκάλυψη «παράνομων ενεργειών απόπειρας εξαπάτησης της Δικαιοσύνης και της Διοίκησης εκ μέρους του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά» κατηγορούν την κυβέρνηση τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης.
Οι ερωτώντες βουλευτές, Μιχάλης Καρχιμάκης, Ντίνος Ρόβλιας, Γιώργος Παπαγεωργίου, επικαλούμενοι δημοσιεύματα εφημερίδων, αναφέρουν πως «ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός, φέρεται να έχει καταπατήσει μεγάλη έκταση στο Πόρτο Γερμενό, εξαπατώντας δικαστές και διοίκηση, ενώ έκτισε στη συνέχεια αυθαίρετο που νομιμοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ από την κυβέρνησή σας».
Στην ερώτηση παρατίθεται το ιστορικό της υπόθεσης που ξεκινά από το 1973 με την αγορά, με άτυπη σύμβαση (δηλαδή προφορικά), ακίνητο από εταιρεία ανύπαρκτη την εποχή εκείνη και που συνεστήθη επτά χρόνια μετά.
Είκοσι τρία χρόνια μετά, το 1996, ο Γιώργος Σανιδάς φέρεται να προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της εταιρείας ΕΝΤΕΞ ΑΕ για να κατοχυρώσει την κυριότητα του οικοπέδου. Στη σχετική δίκη η εταιρεία δεν εμφανίστηκε και το δικαστήριο δίκασε ερήμην και δικαίωσε τον αντιεισαγγελέα αναγνωρίζοντάς τον ως ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Από το 1994, δύο χρόνια πριν την δικαστική αναγνώρισή του ως ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο κ. Σανιδάς έχτισε διώροφη αυθαίρετη οικοδομή, καταγγέλλουν στο κείμενο της ερώτησής τους οι τρεις βουλευτές.
Οι πολεοδομικές Αρχές διενήργησαν έλεγχο το Δεκέμβριο του 2004, χαρακτήρισαν το ακίνητο αυθαίρετο, επέβαλαν πρόστιμο και «σε δύο μόλις μέρες (24-12-04 χρόνος ρεκόρ) εκδίδεται η πολεοδομική άδεια νομιμοποίησης του αυθαιρέτου με αξιοθαύμαστη επιτάχυνση των διαδικασιών και με κινητοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας παραμονή Χριστουγέννων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
«Κατά σατανική σύμπτωση, μία εβδομάδα μετά την αίτηση νομιμοποίησης του αυθαιρέτου, αρχίζουν οι αποκαλύψεις για τα παραδικαστικά. Μόλις που πρόλαβε ο αντεισαγγελέας να τακτοποιήσει τις υποθέσεις του και καθαρός πια να αναλάβει τις ανακρίσεις για το παραδικαστικό κύκλωμα… σαν να το γνώριζε από πριν ότι έρχεται μπόρα» υποστηρίζουν.
Οι τρεις βουλευτές κατηγορούν τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι «επιλεκτικά παρουσιάζεται ως πολέμιος της διαφθοράς, αλλά ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με τον πειθαρχικό έλεγχο του παραπάνω λειτουργού».
«Δεν αποτελεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη η επιλεκτική αναψηλάφηση πειθαρχικών υποθέσεων και η παράλειψη του υπουργού Δικαιοσύνης να διερευνήσει τις παράνομες και παραδικαστικές ενέργειες του κ. Σανιδά;» ερωτούν τον υπουργό οι βουλευτές και ζητούν να μάθουν εάν σκοπεύει να διατάξει τα νόμιμα για τη διερεύνηση των καταγγελιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
- ΟΠΕΚΕΠΕ 2: Παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία τους Τσιάρας και Κεφαλογιάννης
- Η Χαμάς απορρίπτει τις εκκλήσεις για αφοπλισμό της αν δεν τηρήσει το Ισραήλ τις δεσμεύσεις του
- LIVE: Ίντερ – Ρόμα
- Λουτσέσκου: Αναχωρεί άμεσα για τη Ρουμανία λόγω της υγείας του πατέρα του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442