«Βέλη» από 149 Γαλλίδες δέχεται η υποψήφια για την προεδρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ
«Απηυδισμένες» από την υπερβολική δημοσιότητα της Σεγκολέν Ρουαγιάλ δηλώνουν 149 γυναίκες - μέλη του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ζητώντας από την επικρατέστερη για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών του 2007 «θέσεις, ουσία και πολιτική».
30
«Απηυδισμένες» από την υπερβολική δημοσιότητα της Σεγκολέν Ρουαγιάλ δηλώνουν 149 γυναίκες – μέλη του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ζητώντας από την επικρατέστερη για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών του 2007 «θέσεις, ουσία και πολιτική».
Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ (σύντροφος της Σεγκολέν Ρουαγιάλ), οι 149 «αντάρτισσες» ζητούν από το κόμμα να υπενθυμίσει στην επικρατέστερη για το χρίσμα ότι η πολιτική δεν είναι μόνο δημόσιες σχέσεις και εξώφυλλα, αλλά απαιτείται πρόγραμμα και θέσεις.
Η 52χρονη Ρουαγιάλ είναι μία από τις πλέον δυναμικές γυναικείες παρουσίες στη γαλλική πολιτική σκηνή.
Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το γαλλικό λαό να την προτιμά ως υποψήφια των Σοσιαλιστών για την προεδρία ακόμη και έναντι του Φρανσουά Ολάντ.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα επιλέξει τον υποψήφιο για τις προεδρικές του 2007 στα τέλη του έτους. Η Σεγκολέν προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι όλων των υπόλοιπων υποψηφίων, ενώ μοιάζει να είναι η μόνη ικανή να «χτυπήσει» τον σχεδόν βέβαιο υποψήφιο της Κεντροδεξιάς Νικολά Σαρκοζί.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος Ζακ Ζιλιάρ περιγράφει την παρουσία της Ρουγιάλ στην πολιτική ζωή των Σοσιαλιστών ως «την είσοδο μιας πορσελάνης σε αποθήκη ελεφάντων».
Είναι βέβαιο ότι η Σεγκολέν δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις 149 Γαλλίδες «αντάρτισσες», αλλά και αρκετούς εκπροσώπους του ισχυρού φύλου, που επίσης επιθυμούν να διαδεχθούν τον Ζακ Σιράκ στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Πάντως, η τελευταία δημοσκόπηση της Ifop για το περιοδικό Paris Match δείχνει ότι στη μάχη του πρώτου γύρου μεταξύ Ρουγιάλ και Σαρκοζί, ο δεύτερος θα κέρδιζε με 32%, έναντι 30% για την πρώτη.
Όσο για τον δεύτερο γύρο, εκεί ο Σαρκοζί θα κέρδιζε με μικρή διαφορά: 51% έναντι 49%. Και όλα αυτά περίπου ένα χρόνο πριν τις εκλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442