Αναβάλλεται για την Πρωτομαγιά η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα
Με αργούς ρυθμούς και με χρονικό ορίζοντα την... Πρωτομαγιά συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, μέχρι το πρωί της Τρίτης είχε επιστρέψει το ένα τρίτο των εκδρομέων.
30
Με αργούς ρυθμούς και με χρονικό ορίζοντα την… Πρωτομαγιά συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, μέχρι το πρωί της Τρίτης είχε επιστρέψει το ένα τρίτο των εκδρομέων.
Η φετινή έξοδος ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα, έφυγαν 325.984 οχήματα περισσότερα από πέρυσι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αύξηση δηλαδή ύψους 31,85%.
Ειδικότερα, από τις δύο μεγάλες πόλεις έφυγαν φέτος 1.349.334 οχήματα, ενώ πέρυσι είχαν φύγει 1.023.350 οχήματα.
Εξίσου απρόθυμοι να επιστρέψουν εμφανίζονται και όσοι επέλεξαν τα νησιά για τις πασχαλινές τους διακοπές. Σύμφωνα με Τα Νέα, τα 17 δρομολόγια που έγιναν χτες από τα νησιά προς τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας δεν είχαν πληρότητα 100%. Περισσότεροι αναμένεται να επιστρέψουν την Τρίτη με τα 27 πλοία που καταπλέουν στον Πειραιά.
Μποτιλιάρισμα
Προβλήματα εμφανίστηκαν το πρωί της Τρίτης στην Κακιά Σκάλα, λόγω σύγκρουσης που σημειώθηκε μέσα στη σήραγγα. Τα οχήματα απομακρύνθηκαν από το δρόμο και η κίνηση συνεχίζεται κανονικά, καθώς η Τροχαία παραχώρησε μία επιπλέον λωρίδα στο ρεύμα προς Αθήνα.
Στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου η κίνηση είναι αυξημένη και τα οχήματα κινούνται με μικρές ταχύτητες μέχρι το ύψος των Μεγάρων. Στο πέταλο Μαλιακού παραχωρείται μία επιπλέον λωρίδα στο ρεύμα προς Αθήνα όποτε κρίνεται απαραίτητο.
Από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών στις εθνικές οδούς στο ρεύμα της επιστροφής, ενώ τις ώρες υψηλής κίνησης οι οδηγοί αφήνονται να περνούν από τους σταθμούς των διοδίων χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο.
Δυστυχώς και φέτος ο φόρος αίματος ήταν βαρύς. Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η επιστροφή -από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα- 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το μποξ μπορεί να «ρίξει» την πίεση;
- Πόλεμος στο Ιράν: Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις και καταναλωτές
- Κλιντ Ίστγουντ: Πώς περνά τις μέρες του ένα «σκαλί» πριν τα 96;
- Σχέση: Τι μένει μετά τον χωρισμό;
- Μια ματιά στο ακόμη πιο επικίνδυνο σίκουελ του «Peaky Blinders»
- Η σιωπηλή πανδημία: Η κατάρρευση της ψυχικής υγείας των εφήβων
- Libération για Αλέξη Τσίπρα: Η ηχηρή πολιτική επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού
- Το χειρότερο πρώτο τρίμηνο απολύσεων από το 2023 για τις εταιρείες τεχνολογίας – Η επίπτωση της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442