Μετωπική Καραμανλή – Παπανδρέου στη Βουλή με φόντο τα «μοντέλα» οικονομίας
Τα ξίφη τους διασταυρώνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή την Πέμπτη στο πλαίσιο συζήτησης για την οικονομία. Επίθεση Κ.Καραμανλή στο ΠΑΣΟΚ για το σουηδικό μοντέλο και πρόταση για ιρλανδικό. Εφόλης της ύλης επίθεση από τον Γ.Παπανδρέου.
30
Τα ξίφη τους διασταυρώνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή την Πέμπτη στο πλαίσιο συζήτησης για την οικονομία. Επίθεση Κ.Καραμανλή στο ΠΑΣΟΚ για το σουηδικό μοντέλο και πρόταση για ιρλανδικό. Εφόλης της ύλης επίθεση από τον Γ.Παπανδρέου.
Στη «φαρέτρα» του πρωθυπουργού, οι δηλώσεις του Γιώργου Φλωρίδη για τις απολύσεις, αλλά και παλαιότερες του Ηρακλή Πολεμαρχάκι, συμβούλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για το ενδεχόμενο αύξησης ορίων ηλικίας και αύξησης εισφορών.
O κ. Καραμανλής θα υπεραμυνθεί της πολιτικής της κυβέρνησής του, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη δημοσιονομική απογραφή, για την οποία θα πει ότι ήταν αναγκαίο εργαλείο για να ξεκινήσει η πορεία ανόρθωσης της χώρας και θα ξεκαθαρίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ θα προχωρήσουν κανονικά.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για τη σημερινή συζήτηση- θα μιλήσει για τον «άλλο δρόμο στην οικονομία, με διαβούλευση και συνεργασία», θα υπερασπισθεί στοιχεία του λεγόμενου «σουηδικού μοντέλου», που αφορούν τον δείκτη κοινωνικής προστασίας και θα τονίσει ότι κανένα πρότυπο δεν μπορεί να υιοθετηθεί αυτούσιο στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται Το Βήμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από τον κ. Καραμανλή εμμέσως πλην σαφώς «να εγκαταλείψει το γρηγορότερο την εξουσία για να σταματήσει ο κατήφορος στον οποίον οδηγείται η χώρα», ενώ θα ασκήσει κριτική σε όλους τους τομείς, από την εξωτερική πολιτική και την άμυνα έως την οικονομία, την υγεία και την ασφάλεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ράφα: Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται και από τις δύο πλευρές του περάσματος στη νότια Γάζα
- NBA: Δεν σηκώνουν κεφάλι οι Μπακς χωρίς τον Αντετοκούνμπο, ήττα και από τους Σέλτικς (107-79, vid)
- «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»: Στο στόχαστρο των φετινών Grammy η βία της ICE
- Νέα Πέραμος: Θρίλερ με τη δολοφονία 27χρονου – Στο μικροσκόπιο η πιθανή σύνδεση με νεκρό επιχειρηματία
- «Ξεκάθαρο πέναλτι στον Αντρέ Λουίζ από τον Μουκουντί» – Όλοι οι τηλεκριτικοί διαιτησίας συμφωνούν (vid)
- Ουκρανία: Δεκαπέντε νεκροί ανθρακωρύχοι μετά από ρωσικό πλήγμα – Δύο νεκροί στη Ρωσία από ουκρανικό drone
- Κωνσταντέλιας: Ανησυχία στον ΠΑΟK, θα υποβληθεί σε εξετάσεις (vid)
- Τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία: Η σκληρή αλήθεια είναι ότι βλάπτει – Και όχι γιατί απειλεί τις θέσεις μας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442