Αύξηση 114,3% στα καθαρά κέρδη της Εγνατίας Τράπεζας για το 2005
Αύξηση 114,3% σημείωσαν το 2005 τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας του Ομίλου της Εγνατίας Τράπεζας και ανήλθαν στα 18,6 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώνονται στα 27,1 εκατ. ευρώ έναντι 19,8 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2004 (αύξηση 37%).
53
Αύξηση 114,3% σημείωσαν το 2005, σε σχέση με το 2004, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας του Ομίλου της Εγνατίας Τράπεζας και ανήλθαν στα 18,6 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώνονται στα 27,1 εκατ. ευρώ έναντι 19,8 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2004 (αύξηση 37%).
Οι χορηγήσεις σε επίπεδο Ομίλου, προ προβλέψεων, διαμορφώθηκαν στα 2.487 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 15,5% έναντι του προηγούμενου δωδεκαμήνου. Οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 9% και διαμορφώθηκαν στα 2.700 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης χορηγήσεις προς καταθέσεις διαμορφώνεται στο 92,1%.
Το ενεργητικό του Ομίλου αυξήθηκε κατά 18% και ανήλθε στα 3.394 εκατ. ευρώ έναντι 2.876 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, ενώ η καθαρή θέση του Ομίλου διαμορφώνεται στα 249,4 εκατ. ευρώ έναντι 216,5 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση (αύξηση 15,2%). Ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε σε 12,30% για τον Όμιλο και σε 14,36% για την Τράπεζα.
Το σύνολο των λειτουργικών εξόδων αυξήθηκε κατά 8,70% και διαμορφώθηκε στα 100,3 εκατ. ευρώ έναντι 92,2 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της διεύρυνσης του δικτύου καταστημάτων και της αύξησης του ανθρώπινου δυναμικού. Tα γενικά λειτουργικά έξοδα συγκρατήθηκαν στα περυσινά επίπεδα (29,6 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2005 έναντι 29,1 εκατ. ευρώ κατά τη προηγούμενη χρήση).
To δίκτυο της Τράπεζας διευρύνθηκε κατά τη διάρκεια του έτους και σήμερα η αριθμεί 81 σημεία πώλησης (72 καταστήματα και εννέα Τραπεζικά Κέντρα για την εξυπηρέτηση επαγγελματιών-επιχειρήσεων). Η παρουσία της Τράπεζας στη Ρουμανία διευρύνεται σε τέσσερα σημεία εξυπηρέτησης, ενώ προγραμματίζεται σταδιακή διεύρυνσή της με τέσσερα ακόμα νέα σημεία εξυπηρέτησης.
ΑΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442