Χάος αυθαιρεσίας στα νυχτερινά κέντρα διαπίστωσε η Νομαρχία Αθηνών
Χάος αυθαιρεσιών σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ασφάλειας των καταναλωτών διαπίστωσαν τα μικτά κλιμάκια και οι διευθύνσεις υγείας της Νομαρχίας Αθηνών σε ελέγχους που πραγματοποίησαν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
Χάος αυθαιρεσιών σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ασφάλειας των καταναλωτών διαπίστωσαν τα μικτά κλιμάκια και οι διευθύνσεις υγείας της Νομαρχίας Αθηνών σε ελέγχους που πραγματοποίησαν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης από τις 25 Νοεμβρίου 2005 έως τις 23 Ιανουαρίου.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 40 νυχτερινά κέντρα, κέντρα διασκέδασης και μπαρ:
* Σε πέντε περιπτώσεις κατατέθηκε μήνυση στον Εισαγγελέα για υγειονομικές και κτηνιατρικές παραβάσεις.
* Δυο καταστήματα δεν διέθεταν άδεια λειτουργίας.
* Πέντε καταστήματα αναπτύσσουν μεγαλύτερο αριθμό καθισμάτων από αυτόν που ορίζει ο νόμος.
* Τέσσερα καταστήματα κάνουν χρήση του χώρου σε άλλο αντικείμενο από αυτό που ορίζεται στην άδεια λειτουργίας τους.
* Για τα παραπάνω 11 καταστήματα ενημερώθηκε ο Δήμος Αθηναίων, ως αδειοδοτούσα αρχή, προκειμένου να επιβάλει τις ποινές που ορίζει ο νόμος.
* Σε επτά καταστήματα έγιναν συστάσεις.
* Σε μερικά καταστήματα έγιναν δειγματοληψίες ποτών. Τα δείγματα εστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους και αναμένονται τα αποτελέσματα.
Ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη» και είπε ότι θεωρεί σοβαρότερες από τις υγειονομικές παραβάσεις την ηχορύπανση και τα επιπλέον καθίσματα».
Όπως επισήμανε ο κ. Σγουρός, «σε μια ενδεχόμενη πυρκαγιά, έστω και μικρής έκτασης ο πανικός που θα δημιουργηθεί δεν αποκλείει το γεγονός να θρηνήσουμε θύματα».
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.