Συντονιστικό όργανο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας συστήνεται στη Ρωσία
Με προεδρικό διάταγμα συστήνεται στη Ρωσία ομοσπονδιακό αρχηγείο επιχειρήσεων αρμόδιο για το συντονισμό της δράσης κατά της τρομοκρατίας. Στο νέο εποπτικό όργανο μετέχουν στελέχη της FSB, συναρμόδιοι υπουργοί και οι αρχηγοί Σωμάτων του Στρατού.
51
Με απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν συστήνεται στη Ρωσία ομοσπονδιακό αρχηγείο επιχειρήσεων αρμόδιο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Το νέο κρατικό όργανο θα υπάγεται στη διεύθυνση των «ειδικών υπηρεσιών», όπως είναι η FSB, η πρώην KGB.
Στο σχετικό προεδρικό διάταγμα, που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, γίνεται λόγος για «ομοσπονδιακό αρχηγείο επιχειρήσεων» με τη δομή κρατικής επιτροπής που θα έχει «ρόλο εποπτικό ως προς τα υφιστάμενα περιφερειακά αρχηγεία».
Στο προεδρικό διάταγμα αναφέρεται επίσης ότι αποστολή του νέου κρατικού οργάνου είναι ο «συντονισμός των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» σε όλη την Ομοσπονδία της Ρωσίας, ώστε οι επιπτώσεις από τρομοκρατικές πράξεις να αμβλυνθούν και αν είναι δυνατόν να εξουδετερωθούν.
Η περιοδικότητα σύγκλησης του νέου ρωσικού κρατικού οργάνου στον τομέα του αντιτρομοκρατικού αγώνα ορίζεται ως διμηνιαία.
Διέρρευσε, επίσης, ότι επτά εμπειρότατοι πράκτορες της FSB με δράση πέραν των ρωσικών συνόρων θα στελεχώσουν τη νέα αυτή υπηρεσία του Κρεμλίνου και επίσης ότι περίπου 300 δοκιμασμένα μέλη των υπηρεσιών ασφάλειας θα μετατεθούν στο νέο εποπτικό αντιτρομοκρατικό όργανο.
Στη στελέχωσή του θα μετέχουν και οι αναπληρωτές διευθυντές της FSB, μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών, Αντιμετώπισης Εκτάκτων καταστάσεων, και Εσωτερικών, επιπλέον δε οι αρχηγοί Σωμάτων Στρατού, και οι πρόεδροι της Δούμας και της Ανω Βουλής (των δύο νομοθετικών σωμάτων).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βουλή: Το βαρύ κλίμα στη ΚΟ της ΝΔ, η αβεβαιότητα και οι αντιπαραθέσεις για τις άρσεις ασυλίας των «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442