Δημοπρασία στο Λονδίνο με έργα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών
Έργα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Παρθένης, Βολανάκης, Τσαρούχης κ.ά., εμπεριέχει η Ελληνική Πώληση του οίκου Sothebys, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί στις 16 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.
43
Έργα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Παρθένης, Βολανάκης, Τσαρούχης κ.ά., εμπεριέχει η Ελληνική Πώληση του οίκου Sothebys, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί στις 16 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με το Βήμα, από τα 94 κομμάτια που περιλαμβάνει η δημοπρασία, ξεχωρίζει το πρωτοεμφανιζόμενο στην αγορά της τέχνης έργο του Κωνσταντίνου Παρθένη, Αγγελος της Κρίσης (1925).
Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα του καλλιτέχνη, που απεικονίζει έναν άγγελο με θηλυκή μορφή ο οποίος φοράει μαύρη μάσκα και πετάει πάνω από τη θάλασσα, ανάμεσα σε δύο ορεινά χωριά. Το ένα παρουσιάζεται λουσμένο στο φως, ως ειρηνική ουτοπία, ενώ το άλλο βαραίνουν μαύρα σύννεφα ενώ τα σπίτια του κατακρημνίζονται στην άβυσσο.
Μέχρι σήμερα το έργο βρισκόταν σε ιδιωτική συλλογή. Έχει διαστάσεις 70 x 60 εκ. και τιμή εκτίμησης κυμαίνεται μεταξύ 280.000 και 420.000 ευρώ.
Στη δημοπρασία περιλαμβάνονται επίσης έργα του Κωνσταντίνου Βολανάκη (Πλοία σε ήρεμο κόλπο), του Γεωργίου Μπουζιάνη, του Γιάννη Τσαρούχη (Γοργόνα) και του Μιχάλη Oικονόμου (Κόκκινη βάρκα).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Ανεπαρκής και προσχηματική η διακομματική για τα αγροτικά
- Καναδάς: Ο στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο αμερικανικής εισβολής – Ετοιμάζει σχέδιο αντίδρασης
- Τραμπ: «Το ΝΑΤΟ θα βρισκόταν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας χωρίς εμένα» – Έκτακτη συνέντευξη Τύπου
- Το Ιράν απειλεί με τζιχάντ ΗΠΑ, Ισραήλ και τρεις ευρωπαϊκές χώρες εάν…
- LIVE: Μπόντο/Γκλιμτ – Μάντσεστερ Σίτι
- Η πρώτη ανδρική συλλογή Armani χωρίς τον Giorgio – Το «greige» φεύγει, τα 80s επιστρέφουν


