Θα αποσυρθούμε από το Ιράκ, εάν κερδίσουμε στις εκλογές, υπόσχεται ο Ρομάνο Πρόντι
Ο Ρόμανο Πρόντι δήλωσε ότι εάν το κόμμα του νικήσει στις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2006 στην Ιταλία, η κυβέρνησή του θα αποσύρει τους Ιταλούς στρατιώτες που έχουν εγκατασταθεί στο Ιράκ από τον Ιούλιο του 2003.
Ο ηγέτης της κεντροαριστερής ιταλικής αντιπολίτευσης Ρόμανο Πρόντι δήλωσε ότι εάν το κόμμα του νικήσει στις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2006 στην Ιταλία, η κυβέρνησή του θα αποσύρει τους Ιταλούς στρατιώτες που έχουν εγκατασταθεί στο Ιράκ από τον Ιούλιο του 2003.
Μιλώντας στην εφημερίδα La Repubblica, ο Ρομάνο Πρόντι δήλωσε: «Εάν η κέντροαριστερά επικρατήσει στις εκλογές, οι Ιταλοί στρατιώτες που βρίσκονται στο Ιράκ, που θεωρούνται δύναμη κατοχής, θα αποσυρθούν και για να απαλλαγούν από αυτό το στίγμα, θα βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση αυτής της μαρτυρικής χώρας».
«Η φύση της αποστολής έχει αλλάξει. Ήταν στρατιώτες μας και συνεχίζουν να είναι, αλλά θεωρούνται μια δύναμη κατοχής» πρόσθεσε ο Πρόντι.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.