Πανελλαδική απεργία των αρχαιολόγων την Πέμπτη κατά του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΟ
Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την Πέμπτη οι αρχαιολόγοι, αντιδρώντας στην πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού να φέρει τις επόμενες εβδομάδες προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Oργανισμό του ΥΠΠΟ.
43
Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την Πέμπτη οι αρχαιολόγοι, αντιδρώντας στην πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού να φέρει τις επόμενες εβδομάδες προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Oργανισμό του ΥΠΠΟ.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) υποστηρίζει ότι ο νέος Οργανισμός θέτει σε κίνδυνο την προστασία των μνημείων της Ελλάδας και παρ ότι έχει ζητηθεί από τον υφυπουργό Πολιτισμού να το αποσύρει και να ανοίξει ειλικρινή διάλογο με τους φορείς, αντιθέτως προωθείται να ψηφιστεί στα θερινά τμήματα με συνοπτικές διαδικασίες.
Απαντώντας, μέσω ανακοίνωσης που εστάλη από το γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟ, ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης αφού θέτει διάφορα ερωτήματα στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών που συναλλάσσονται με το ΥΠΠΟ, επαναλαμβάνει ότι με τον νέο Οργανισμό «θέτουμε ως στόχο την ουσιαστική προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στη θέση που πραγματικά της αξίζει».
Ο κ. Τατούλης καλεί τον ΣΕΑ να αναστείλει τις κινητοποιήσεις και να καταθέσει τις προτάσεις του «όπως ταιριάζει και αρμόζει στο λειτούργημα του Έλληνα και της Ελληνίδας αρχαιολόγου.
«Πιστεύω ότι, ακόμα και τώρα, θα πρυτανεύσει η λογική και θα αντιληφθούμε όλοι ότι βασική και καίρια αποστολή μας, είναι η υψηλή προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η βέλτιστη λειτουργία του Υπουργείου Πολιτισμού προς όφελος του Έλληνα πολίτη» καταλήγει ο κ. Τατούλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν εκτελεί σχέδιο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για εξάπλωση του πολέμου
- Η νύφη φορούσε Birkenstock – Η πολιτιστική ανατροπή των σανδαλιών που περιγελούσαμε
- Πότε αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Αντρέα Τρινκιέρι
- Τέμπη: Με την παρουσία συγγενών θυμάτων αλλά χωρίς το Δημόσιο, η δίκη για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717
- Υγροί κρύσταλλοι από οθόνες και κινητά ανιχνεύονται στα δελφίνια
- Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη – Στόχος διερχόμενο ΙΧ στη λεωφόρο Μαραθώνος – Βρέθηκαν κάλυκες



