Καλύτερος σκηνοθέτης όλων των εποχών ο Στίβεν Σπίλμπεργκ
Τον Στίβεν Σπίλμπεργκ ανέδειξαν οι αναγνώστες του περιοδικού Empire ως τον καλύτερο σκηνοθέτη όλων των εποχών. Μετά το δημιουργό της Λίστας του Σίντλερ έρχονται οι Χίτσκοκ, Σκορσέζε και Κιούμπρικ. Στη δέκατη -και τελευταία θέση- ο Γούντι Αλεν.
43
Τον Στίβεν Σπίλμπεργκ ανέδειξαν οι αναγνώστες του περιοδικού Empire ως τον καλύτερο σκηνοθέτη όλων των εποχών.
Όπως μετέδωσε το BBC, ο δημιουργός μεγάλων επιτυχιών, όπως Η Λίστα του Σίντλερ, Πιάσε με αν μπορείς, Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν, Τζουράσικ Πάρκ, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος σκηνοθέτης από 10.000 ανθρώπους.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αλφρεντ Χίτσκοκ και την τρίτη ο Μάρτιν Σκορσέζε, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν -με σειρά εκλογής- οι: Στάνλεϊ Κιούμπρικ, σερ Ρίντλεϊ Σκοτ, Ακίρα Κουροσάβα, Πίτερ Τζάκσον, Κουέντιν Ταραντίνο, σερ Όρσον Ουέλς και Γούντι Αλεν.
Εκτός δεκάδας έμειναν, δε, σημαντικοί σκηνοθέτες, όπως ο «πατέρας» του Πολέμου των Αστρων Τζορτζ Λούκας, ο Τσάρλι Τσάπλιν και ο Τιμ Μπάρτον.
«Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι ο μοναδικός άνθρωπος στο χώρο του κινηματογράφου, του οποίου η επιρροή μπορεί να συγκριθεί με τους Beatles» δήλωσε ο Ίαν Φρίερ, από το Empire.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την 34η αγωνιστική – Πού βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (pic)
- Φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την IPO της SpaceX
- Γιορτή σήμερα 28 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 28.03.2026]
- Παναθηναϊκός: Στο νοσοκομείο ο Χουάντσο μετά το ματς με τη Μονακό
- Euroleague: Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού ως το φινάλε της regular season





