43

Τον Στίβεν Σπίλμπεργκ ανέδειξαν οι αναγνώστες του περιοδικού Empire ως τον καλύτερο σκηνοθέτη όλων των εποχών.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο δημιουργός μεγάλων επιτυχιών, όπως Η Λίστα του Σίντλερ, Πιάσε με αν μπορείς, Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν, Τζουράσικ Πάρκ, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος σκηνοθέτης από 10.000 ανθρώπους.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αλφρεντ Χίτσκοκ και την τρίτη ο Μάρτιν Σκορσέζε, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν -με σειρά εκλογής- οι: Στάνλεϊ Κιούμπρικ, σερ Ρίντλεϊ Σκοτ, Ακίρα Κουροσάβα, Πίτερ Τζάκσον, Κουέντιν Ταραντίνο, σερ Όρσον Ουέλς και Γούντι Αλεν.

Εκτός δεκάδας έμειναν, δε, σημαντικοί σκηνοθέτες, όπως ο «πατέρας» του Πολέμου των Αστρων Τζορτζ Λούκας, ο Τσάρλι Τσάπλιν και ο Τιμ Μπάρτον.

«Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι ο μοναδικός άνθρωπος στο χώρο του κινηματογράφου, του οποίου η επιρροή μπορεί να συγκριθεί με τους Beatles» δήλωσε ο Ίαν Φρίερ, από το Empire.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ