Ο DJ Spooky στο Ηρώδειο με το έργο «Rebirth of a Nation»
Το Ελληνικό Φεστιβάλ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, παρουσιάζει τον Πολ Ντ.Μίλερ, γνωστότερο ως DJ Spooky, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Τρίτη 24 Μαΐου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
38
Το Ελληνικό Φεστιβάλ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, παρουσιάζει τον Πολ Ντ.Μίλερ, γνωστότερο ως DJ Spooky, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Τρίτη 24 Μαΐου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Ο περφόρμερ θα παρουσιάσει το τελευταίο έργο του Rebirth of a Nation, το οποίο συνδυάζει εικόνες από την ταινία του Γκρίφιθ Η Γέννηση ενός Ενός Έθνους με πρόσθετο video dance και μουσική από τον ίδιο και από κλασικούς μουσικούς.
Ο DJ Spooky ξαναμοντάρει το κλασικό έργο του Γκρίφιθ με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ώστε να αποκαλύψει πλήρως το ιδεολογικό του περιεχόμενο και να ρίξει γέφυρες στο σήμερα. Η παράσταση θα έχει διάρκεια 60-70 λεπτά και ο καλλιτέχνης θα βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής μπροστά σε τρεις οθόνες, από τις οποίες θα αναμεταδίδεται το video remix του Birth of a Nation.
Ο DJ Spooky θίγει το μεγάλο πρόβλημα των διακρίσεων αφυπνίζοντας τους νέους σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και η μισαλλοδοξία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σχεδόν σίγουρη η έγκριση του deal εξαγοράς της Warner από την Paramount
- Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός 12-10: Πάλεψαν αλλά λύγισαν οι «ερυθρόλευκοι»
- Finalissima 2026: Από τη Ντόχα στο Λονδίνο οδεύει ο τελικός Ισπανία – Αργεντινή, λόγω Μέσης Ανατολής
- «Δεν είμαστε δα και τόσο πλούσιοι»: Το διαδίκτυο δικάζει την «κοινωνιοπαθή» Κέιτ Χάντσον των 80 εκατ.
- Μακρόν: «Εκτός διεθνούς δικαίου οι επιχειρήσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, δεν μπορούμε να τις εγκρίνουμε»
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρευνες σε τρία ΚΥΔ και δύο λογιστές στο Ρέθυμνο για παράνομες επιδοτήσεις

