Ερώτηση έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ενέργειες της διοίκησης της Εμπορικής τράπεζας
Ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες και τις οικονομικές απολαβές της διοίκησης της Εμπορικής τράπεζας, καθώς και για τον τρόπο που διορίστηκε στέλεχος της διοίκησης, κατέθεσαν προς τον πρωθυπουργό έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
88
Ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες και τις οικονομικές απολαβές της διοίκησης της Εμπορικής τράπεζας, καθώς και για τον τρόπο που διορίστηκε στέλεχος της διοίκησης, κατέθεσαν προς τον πρωθυπουργό έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Όπως επισημαίνεται, «η πορεία της διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στη μείωση της αλόγιστης αύξησης των καταναλωτικών δαπανών και τον περιορισμό της σπατάλης, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στη λογική της χρηστής διοίκησης, αλλά αντίθετα πολλές πράξεις στελεχών της, επιβεβαιώνουν ότι όλα όσα εξαγγείλατε και προεκλογικά και στις προγραμματικές δηλώσεις ήταν λόγια του αέρα και μεγαλοστομίες χωρίς αντίκρισμα».
Στο κείμενο της ερώτησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ερωτάται ο πρωθυπουργός για το διορισμό του κ. Σωτήρη Γαβριήλ, πιλότου του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, ως αναπληρωτή Γενικού της Εμπορικής Τράπεζας με αρμοδιότητες: α) υπευθύνου Προσωπικού, β) υπευθύνου Νομικών Συμβούλων, γ) υπευθύνου Τεχνικών Έργων, δ) υπευθύνου Διεύθυνσης Περιουσίας και ε) υπευθύνου Real Estate.
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Σωτήρης Γαβριήλ εκτός του χουντικού του παρελθόντος, είχε διατελέσει στέλεχος μεγάλων εταιρειών με συναφή αντικείμενα με αυτά που έχει ως αρμοδιότητα στην τράπεζα.
«Είναι επίσης γνωστό ότι όλες οι αρμοδιότητες που του ανατέθηκαν δε συνάδουν με τη χρηστή διοίκηση και αποτελεσματικότητα που επιβάλλεται από την Τράπεζα Ελλάδος, αλλά και από τις αρχές και τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης όπου ο εν λόγω απογαλακτισμένος χουντικός είναι και ελέγχων και ελεγχόμενος, γεγονός που επίσης γεννά υποψίες», σημειώνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός ερωτάται ποίου πρόταση ήταν η ανάθεση στη νέα διαφημιστική εταιρεία που ανέλαβε την διαφημιστική καμπάνια για την τράπεζα και με ποιόν τρόπο έγινε η ανάθεση;
Στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν διευκρινίσεις για την εταιρεία ΜΑΡΓΕΛΗΣ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τους, έχει αναλάβει την ασφάλεια χώρων και προσώπων της Εμπορικής Τράπεζας και στην οποία υπηρετεί ως οικονομικός Διευθυντής, ο κ. Κυρόγλου, πρώην Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ.
Τέλος ζητείται να κατατεθούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, τα σχετικά με τις αποδοχές από κάθε πηγή όλων των στελεχών που αποτελούν την ηγεσία της Τράπεζας, καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία από 7ης Μαρτίου 2004 μέχρι και σήμερα από πιστωτικές κάρτες που τους έχει διαθέσει η τράπεζα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Ρεάλ… βαράει διάλυση: Νέο περιστατικό στα αποδυτήρια ανάμεσα σε Εμπαπέ – Βινίσιους (pic)
- Ασπρόπυργος: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 12χρονος που τραυματίστηκε με πατίνι
- NBA: Νέα άνετη νίκη και 2-0 οι Θάντερ τους Λέικερς, προβάδισμα δύο νικών και για τους Πίστονς (vids)
- Λευκάδα: Έρευνες από Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις για το σκάφος – drone που εντόπισαν ψαράδες
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι που πέταγαν πέτρες σε αστικό λεωφορείο και έσπασαν τα τζάμια του
- Σπύρος Ρέτσας: Μυστήριο με την εξάφανισή του – Η τελευταία διαδρομή με το ταξί
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Οι κατηγορίες περί αντισημιτισμού που εκτοξεύονται ως χαρτοπόλεμος είναι για να αποσπάται η προσοχή από τα θύματα
- Αν αυτό το παλτό μπορούσε να μιλήσει – Το μακρύ ταξίδι του πανωφοριού Τσέστερφιλντ του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442