43

Στο εικαστικό video είναι αφιερωμένες οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από τις 13 ώς τις 17 Απριλίου, στον εκθεσιακό της χώρο «Εργοστάσιο». Στόχος του αφιερώματος είναι να αναδειχθούν η ιδιαίτερη μορφή και η χαρακτηριστική γραφή του εικαστικού video.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, την Τετάρτη 13/4 θα προβληθούν έργα video σημαντικών ξένων καλλιτεχνών (μεταξύ άλλων των Μπρους Νάουμαν, Βίτο Ακόντσι, Μπιλ Βαϊόλα, Ναμ Τζουν Πάικ και Γκάρι Χιλ), από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Την επομένη, 14 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση με τίτλο Η διαρκής αμηχανία μπροστά στον Μπόις, όπου θα προβληθούν τρία video από ισάριθμες δράσεις του Γιόζεφ Μπόις· ίσως του σημαντικότερου εκπροσώπου της ευρωπαϊκής μεταπολεμικής πρωτοπορίας.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ της ιστορικού τέχνης και πρώην συνεργάτιδος του Μπόις Ρέας Στριγγάρη-Thonges, της κριτικού τέχνης Μαρίας Μαραγκού, του κριτικού τέχνης Νίκου Ξυδάκη και του επίκουρου καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στην ΑΣΚΤ Νίκου Δασκαλοθανάση.

Τις επόμενες τρεις ημέρες (15, 16 και 17 Απριλίου) θα προβληθούν έργα video σπουδαστών της σχολής, καθώς και καλλιτεχνών που έχουν αποφοιτήσει σχετικά πρόσφατα.

Την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης έχουν οι καθηγητές της ΑΣΚΤ Ρένα Παπασπύρου και Γιώργος Χουλιαράς, ο λέκτωρ Ζάφος Ξαγοράρης, ο συνεργάτης του τομέα γλυπτικής Γιάννης Μελανίτης και ο εκπρόσωπος των σπουδαστών Γιώργος Κουμανίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ