Τα προβλήματα του Πατριαρχείου με την Αγκυρα συζήτησαν Βαρθολομαίος-Μπακογιάννη
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε το Σάββατο στο Φανάρι η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο με την τουρκική κυβέρνηση.
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε το Σάββατο στο Φανάρι η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο με την τουρκική κυβέρνηση.
Τόσο η κ. Μπακογιάννη όσο και ο Πατριάρχης εξέφρασαν την ελπίδα τα προβλήματα αυτά να λυθούν σύντομα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που η Τουρκία έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η δήμαρχος Αθηναίων μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη και την αγωνία με την οποία ο πολιτικός κόσμος στην Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις στα Ιεροσόλυμα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος ζήτησε από τη κ. Μπακογιάννη τη φροντίδα του τάφου του πατριάρχου Κωνσταντίνου Στ στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της και της συνοδείας της.
Το απόγευμα η κ. Μπακογιάννη θα παραστεί σε δεξίωση που οργανώνουν από κοινού ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Αλέξης Αλεξανδρής και η πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου Αισέ Σοϊσάλ.
Την Παρασκευή η δήμαρχος Αθηναίων, σε ομιλία της στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, τόνισε ότι η παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί πλεονέκτημα για την Τουρκία και μπορεί να γίνει μια διαρκής επιβεβαίωση της τουρκικής ανοχής και αποδοχής της πολυμορφίας των πολιτισμικών θρησκευτικών και εθνικών ταυτοτήτων.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.