Κατά 6,2% στην Ελλάδα και 0,9% στην ΕΕ αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις το 2004
Αύξηση κατά 3,7% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο του 2004 έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, ενώ για το σύνολο του έτους η αύξηση ανέρχεται στο 6,2%. Στην ΕΕ οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,9% σε ετήσια βάση.
88
Αύξηση 3,7% σημείωσε ο γενικός δείκτης αξίας λιανικών πωλήσεων τον Δεκέμβριο του 2004, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2003, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).
Εξάλλου, ο μέσος δείκτης αξίας λιανικών πωλήσεων στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2004 σημείωσε αύξηση 6,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 12μηνου Ιανουαρίου – Δεκεμβρίοιυ 2003.
Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, η αύξηση του γενικού δείκτη αξίας λιανικών πωλήσεων κατά 3,7% τον Δεκέμβριο του 2004, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2003, προήλθε απο τις ακόλουθες αυξήσεις:
* Των μεγάλων καταστημάτων και Τροφίμων κατά 5,4%.
* Των πολυκαταστημάτων κατά 5,2%.
* Των Καταστημάτων Ενδυσης- Υπόδησης κατά 4,9%.
* Των καταστημάτων Φαρμακευτικών- Καλλυντικών κατά 4,7%.
* Των καταστημάτων Τροφίμων- Ποτών και Καπνού κατά 4,3%.
Μικρότερες αυξήσεις σημειώθηκαν απο τα καταστήματα Βιβλίων- Χαρτικών και λοιπών ειδών (2,5%) και των καταστημάτων Επίπλου- Ηλεκτρικών Ειδών- Οικιακού εξοπλισμού (0,7%).
Τέλος, οι πωλήσεις εκτός καταστημάτων σημείωσαν αύξηση 4%.
Μέσος Δείκτης
Εξάλλου, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, η αύξηση του μέσου δείκτη αξίας λιανικών πωλήσεων, κατά 6,2% στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2004, σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο, του 2003, προήλθε από τις ακόλουθες αυξήσεις:
* Των μεγάλων καταστημάτων και τροφίμων κατά 8,4%.
* Των καταστημάτων βιβλίων-χαρτικών και λοιπών ειδών κατά 7,5%.
* Των πολυκαταστημάτων κατά 7%.
* Των καταστημάτων φαρμακευτικών- καλλυντικών κατά 6,3%.
* Των καταστημάτων τροφίμων- ποτών και καπνού κατά 5,4%.
Αυξήσεις επίσης σημειώθηκαν στα καταστήματα Ενδυσης- Υπόδησης 5,1% και των καταστημάτων επίπλων- ηλεκτρικών ειδών- οικιακού εξοπλισμού 4,3%.
Τέλος, κατά 2,8% αυξήθηκε ο δείκτης αξίας λιανικών πωλήσεων της κατηγορίας «Πωλήσεις εκτός καταστημάτων».
Ευρωζώνη
Κατά 0,6% μειώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2004. Σε μηνιαία βάση, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3%.
Στην Ευρωπαϊκή Ενωση των 25, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 0,9% και κατά 0,1% σε σχέση με το Δεκέμβριο.
Τη μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων εμφάνισαν τον Ιανουάριο η Σλοβακία (8%), η Λιθουανία (7,7%), η Δανία (7,5%), Σουηδία (6,9%), η Μ. Βρετανία (3,8%), η Πολωνία και η Ισπανία (2,1% έκαστη), ενώ μείωση παρουσίασαν οι πωλήσεις στο Βέλγιο (4,5%), το Λουξεμβούργο (1,7%), τη Γαλλία (0,7%) και τη Γερμανία (0,4%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
- ΟΠΕΚΕΠΕ 2: Παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία τους Τσιάρας και Κεφαλογιάννης
- Η Χαμάς απορρίπτει τις εκκλήσεις για αφοπλισμό της αν δεν τηρήσει το Ισραήλ τις δεσμεύσεις του
- LIVE: Ίντερ – Ρόμα
- Λουτσέσκου: Αναχωρεί άμεσα για τη Ρουμανία λόγω της υγείας του πατέρα του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442