Επεκτείνεται η παρουσία της Eurobank στη σερβική αγορά
Με αυτόνομη επέκταση δικτύου, εξαγορές και συγχωνεύσεις τοπικών τραπεζών η Eurobank στοχεύει να καταστεί στην επόμενη πενταετία ηγετική δύναμη στη σερβική αγορά, στην οποία επενδύει με μακροπρόθεσμη προοπτική.
Με αυτόνομη επέκταση δικτύου, εξαγορές και συγχωνεύσεις τοπικών τραπεζών (το μοντέλο ανάπτυξης που ακολούθησε και στην Ελλάδα την περασμένη δεκαετία) η Eurobank στοχεύει να καταστεί στην επόμενη πενταετία ηγετική δύναμη στην Σερβία – Μαυροβούνιο, χώρα στην οποία επενδύει με μακροπρόθεσμη προοπτική.
Αυτό επισήμανε η διοίκηση της Eurobank στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βελιγράδι την Πέμπτη, με την ευκαιρία των επίσημων εγκαινίων των εργασιών της θυγατρικής της Eurobank AD Beograd.
Όπως ανέφεραν ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Νίκος Νανόπουλος και ο επικεφαλής διεθνών δραστηριοτήτων Ντέιβιντ Γουότσον, η Eurobank βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες αρχές ιδιωτικοποιήσεων για την απόκτηση μιας εκ των δύο τραπεζών της χώρας, οι οποίες τελούν υπό ιδιωτικοποίηση, την Nobasadska Bank και την Continental Bank, τράπεζες με μερίδιο αγοράς 5% περίπου η κάθε μία στην τοπική αγορά.
Οι σχετικές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο. Παράλληλα η Eurobank ενισχύει το δίκτυο των 11 καταστημάτων της με στόχο τα 15 στους επόμενους τέσσερις μήνες. Η τράπεζα στοχεύει να προσφέρει το σύνολο των τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών στην τοπική αγορά, ενώ θα δραστηριοποιηθεί και σε άλλους τομείς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών όπως στην ανάπτυξη και αξιοποίηση ακινήτων, το venture capital κ.λπ.
Ο όμιλος της Eurobank έχει πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ στις τρεις βαλκανικές χώρες που διαθέτει παρουσία (Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία-Μαυροβούνιο), ενώ στόχος είναι οι δραστηριότητες του στη ΝΑ Ευρώπη να αποφέρουν το 2009 το 20% των καθαρών κερδών σε ενοποιημένη βάση.
Το κλιμάκιο της Eurobank με επικεφαλής τον κ. Νανόπουλο είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας και τους υπουργούς Αμυνας, Οικονομίας και Οικονομικών. Στα εγκαίνια και στις εκδηλώσεις που ακολούθησαν, συμμετείχαν περισσότεροι από 40 Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας