Έσπασε το «φράγμα» (και) των 1,32 δολαρίων το ευρώ
Ένα ακόμη ρεκόρ σημείωσε την Πέμπτη το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ξεπερνώντας τα 1,32 δολάρια, καθώς στις αγορές ενισχύονται οι προσδοκίες για περαιτέρω πτώση του δολαρίου, όπως φαίνεται από τις νέες προβλέψεις των επενδυτικών οίκων.
27
Ένα ακόμη ρεκόρ σημείωσε την Πέμπτη το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ξεπερνώντας το επίπεδο των 1,32 δολαρίων, καθώς στις αγορές ενισχύονται οι προσδοκίες για περαιτέρω πτώση του δολαρίου, όπως φαίνεται από τις νέες προβλέψεις των επενδυτικών οίκων.
Το ευρώ ανήλθε έως τα 1,3237 δολάρια, από 1,3186 δολάρια αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη. Έναντι του ιπαωνικού νομίσματος το δολάριο υποχώρησε έως τα 102,40 γεν, χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2000.
Όπως προβλέπουν οι επενδυτικοί οίκοι UBS, J.P. Morgan Chase και Merrill Lynch, το δολάριο θα διολισθήσει περαιτέρω το επόμενο διάστημα, καθώς εκτιμάται ότι κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες δεν θα αποτρέψουν την πτώση. Σημειώνεται ότι αυτοί οι οίκοι ελέγχουν το 22% της παγκόσμιας αγοράς συναλλάγματος, όπου ο ημερήσιος τζίρος αγγίζει τα 1,9 τρισ. δολάρια.
Η UBS βλέπει το ευρώ στα 1,36 δολάρια το επόμενο τρίμηνο, η J.P. Morgan Chase εκτιμά ότι θα ανέλθει στα 1,37 δολάρια (έναντι 1,30 που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη της) και η Merrill προβλέπει άνοδο του ενιαίου νομίσματος στα 1,39 δολάρια (από 1,33 προηγουμένως).
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ δεν έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια για την πτώση του δολαρίου από τις 19 Νοεμβρίου, όταν ο πρόεδρος της Fed Αλαν Γκρίσνπαν είχε προειδοποιήσει ότι η ζήτηση για δολάρια ίσως μειωθεί λόγω του υπέρογκου ελλείμματος στο αμερικανικό ιοσζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Από τότε, το δολάριο έχει υποχωρήσει κατά 2 σεντς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπαρτζώκας: «Τρομερό παιχνίδι από Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ»
- Καιρός: Οι τρεις φάσεις πριν και μετά το Πάσχα – Εναλλαγές θερμών και ψυχρότερων αερίων μαζών
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!
- Oil Prices Surge Amid Escalating Middle East Tensions
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 102-88: Τη… διέλυσε με σούπερ δίδυμο Ντόρσεϊ – Βεζένκοφ
- Εκκληση Πακιστάν σε Τραμπ να παρατείνει ο Τραμπ το τελεσίγραφο κατά δύο εβδομάδες – «Θα απαντήσουμε σύντομα», λέει ο Λευκός Οίκος
- Κάτι αλλάζει στο Google Photos – Το «μαγικό» κουμπί για τις φωτογραφίες
- Η «comfort zone» των παικτών, η αλήθεια του Champions League η αντίθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442