Υπεγράφη η ρύθμιση για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων
Ανοίγει ο δρόμος για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων στην Ελλάδα, με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας. Η εισαγωγή των κεφαλαίων, τα οποία θα πρέπει να υπήρχαν σε λογαριασμό μέχρι τις 4 Αυγούστου, θα γίνεται μόνο μέσω των εγκατεστημένων στην Ελλάδα τραπεζών.
27
Ανοίγει ο δρόμος για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων στην Ελλάδα, με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
Σύμφωνα με την απόφαση, η εισαγωγή των κεφαλαίων μπορεί να γίνεται μόνο μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων εγκατεστημένων στην Ελλάδα και η μεταφορά τους μπορεί να διενεργηθεί με οποιοδήποτε μέσο που είναι σύμφωνο με την τραπεζική πρακτική και με το οποίο πιστοποιείται ότι τα μεταφερόμενα κεφάλαια προέρχονται από τραπεζικό λογαριασμό καταθετικό ή επενδυτικό του εντολέα που τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα της αλλοδαπής.
Τα εισαγόμενα κεφάλαια θα πρέπει να υπήρχαν σε λογαριασμό του εξωτερικού μέχρι τις 4 Αυγούστου 2004, η δε εισαγωγή των κεφαλαίων αυτών στην Ελλάδα θα γίνεται μόνο μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων εγκατεστημένων στη χώρα μας.
Ο εντολέας θα πρέπει να συμπληρώσει «δήλωση-εξουσιοδότηση» προς το πιστωτικό ίδρυμα το οποίο θα δεχθεί τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων. Αυτονόητη χαρακτηρίζεται η διάταξη σύμφωνα με την οποία ο τραπεζικός λογαριασμός, καταθετικός ή επενδυτικός τόσο της αλλοδαπής όσο και της ημεδαπής, πρέπει να ανήκει στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εισάγει τα κεφάλαια και που πρέπει να είναι φορολογικά υπόχρεος στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση εισαγωγής κεφαλαίων σε ξένο νόμισμα η φορολογητέα αξία υπολογίζεται σύμφωνα με την τιμή μετατροπής του ημεδαπού πιστωτικού ιδρύματος κατά το χρόνο εισαγωγής των κεφαλαίων σε ευρώ, χωρίς να απαιτείται η μετατροπή σε ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονικό περιθώριο για την ένταξη στην απόφαση θα καθοριστεί ως το τέλος Φεβρουαρίου 2005.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αλλαγές στην ετήσια άδεια των εργαζομένων – Δείτε αναλυτικά
- Στη Σόφια για να «κλειδώσει» την πρωτιά ο Ολυμπιακός – «Τελικός» στη Roig Arena για τον Παναθηναϊκό με τη Βαλένθια
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε τα παιδιά και τα social media για να ξεχάσουμε τα σκάνδαλα της ΝΔ
- Πάσχα: Από τη Σαρακοστή στη Λαμπρή – Έθιμα και συμβολισμοί της ελληνικής παράδοσης
- Έλειπε ο Γουεμπανιάμα, «χόρευε» ο Φοξ για τους Σπερς (vids)
- Καταστήματα: Μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτά σήμερα Μ. Πέμπτη – Πώς θα λειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα
- ΑΕΚ: Οι δύο αλλαγές που ετοιμάζει ο Νίκολιτς στο πρώτο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο (pics)
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442