Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη β φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με άνετες νίκες Παναθηναϊκός και Αρης

Στη β φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με άνετες νίκες Παναθηναϊκός και Αρης

Με μία «τεσσάρα» έκαστος, Παναθηναϊκός και Αρης... ξεμπέρδεψαν εύκολα με Ατσαλένιο και Καβάλα, περνώντας άνετα στη β φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά τους αγώνες της Τετάρτης προκρίθηκαν ακόμη οι Παύλος Μελάς, Πανσερραϊκός, Πτολεμαΐδα και Απόλλων Αθηνών.

71

Με μία «τεσσάρα» έκαστος, Παναθηναϊκός και Αρης… ξεμπέρδεψαν εύκολα με Ατσαλένιο και Καβάλα αντίστοιχα, παίρνοντας άνετη πρόκριση στη β φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μαζί τους συνεχίζουν ακόμη, μετά τους αγώνες της Τετάρτης, οι Παύλος Μελάς, Πανσερραϊκός, Πτολεμαΐδα και Απόλλων Αθηνών.

Τα αποτελέσματα με μια ματιά:

Λαμία – Πανσερραϊκός 1-3 (Παναγιωτόπουλος 19 – Γκόγκας 21, Σέμπουε 37, Μίγκα 90)

Παύλος Μελάς – Εθνικός Αστέρας 4-1 (Βερνής 6, Τσούκλης 22, Αδαμούδης 71, +90 – Σκύβαλος 36)

Προοδευτική – Πτολεμαϊδα 0-1 (Αρμαζανίδης 58)

Απόλλων Αθηνών – Ενωση Θράκη 2-0 (Ροντρίγκο 50, Καρατζιώλης +90)

Αρης – Καβάλα 4-1 (Μαρτίνεθ 33, Παντελίδης 64, Λαζανάς 73 πέναλτι, Καλλιμάνης 89 – Σεμερτζίδης 42)

Ατσαλένιος – Παναθηναϊκός 0-4 (Παπαδόπουλος 6, 22, Μίτου 61, Σαπάνης 77)

Αναλυτικότερα:

Ατσαλένιος-Παναθηναϊκός 0-4

Παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε με αρκετά νέα πρόσωπα, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση στον β γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Ζντένεκ Σκάζνι επικράτησε με 4-0 του Ατσαλένιου στην Κρήτη και, σε συνδυασμό με το 3-2 του «Απ. Νικολαϊδης», βρέθηκε στους «32».

Τα τέρματα των νταμπλούχων Ελλάδας, οι οποίοι με την πρόκρισή τους μετρίασαν κάπως τις άσχημες εντυπώσεις που δημιούργησαν με την ήττα από την Κέρκυρα για το πρωτάθλημα, πέτυχαν οι Παπαδόπουλος (6, 23), Μίτου (61) και Σαπάνης (77).

Μόλις στο έβδομο λεπτό ο Παναθηναϊκός μπήκε στη θέση του οδηγού στο σκορ με κοντινό σουτ του Παπαδόπουλου. Είχε προηγηθεί προσπάθεια του Μίτου και ασθενής επέμβαση του γκολκίπερ Ρουμπάκη, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο σκόρερ, αφού αρχικά πήρε το «ριμπάουντ» και στη συνέχεια με κοντινό σουτ «παραβίασε» την εστία του Ατσαλένιου δίνοντας προβάδισμα στους «πράσινους».

Πέντε λεπτά αργότερα ο πρώην άσος της Μπέρνλι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ρουμπάκη, όμως ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη να το εκτελέσει, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, καθώς ο γκολκίπερ του Ατσαλένιου έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε.

Η επιθετική υπεροχή των φιλοξενουμένων, πάντως, δεν άργησε να «μεταφραστεί» σε ένα δεύτερο γκολ, αφού στο 23` ο Παπαδόπουλος μετά από προσπάθεια των Μίτου και Μπικόφσκι, «νίκησε» με κεφαλιά και πάλι τον Ρουμπάκη, δίνοντας ουσιαστικά προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι στο 57 σε ανατροπή του Μπικόφσκι από τον Ταουσιάνη, το οποίο, ωστόσο, δεν κατελόγισε ο Πειραιώτης ρέφερι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο Μίτου πέτυχε το πρώτο γκολ του με την πράσινη φανέλα, όταν με δεξί βολέ έστειλε την μπάλα να «καρφωθεί» στο βάθος της εστίας του Ρουμπάκη.

Το… κερασάκι στην ευρεία νίκη των φιλοξενουμένων έβαλε στο 77ο λεπτό ο Μίλτος Σαπάνης με κοντινή κεφαλιά, μετά από απόκρουση του Ρουμπάκη σε πλασέ του Μίτου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσαχειλίδης Ι. (ΣΔΠ Πειραιά)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Κίτρινες: Λεκάκης, Διγενής, Ντέμπα-Νιρέν

ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ: Ρουμπάκης, Αργέντης (57 Καρβελάς), Διγενής (57 Λουλιάδης), Ταουσιάνης, Καλογεράκης, Νικηφόρος, Πολεμαρχάκης, Καλογιαννάκης, Λεκάκης, Μαρκάκης, Μακράκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα (65 Τριποτσέρης), Κωνσταντινίδης, Χένρικσεν, Κώτσιος, Μάριτς, Σαπάνης, Μίτου, Σκάτσελ (60 Επαλέ), Μπικόφσκι, Παπαδόπουλος (46 Ντέμπα-Νιρέν).

Αρης-Καβάλα 4-1

Χρειάστηκε να βρεθεί με την… πλάτη στον τοίχο, προκειμένου να αφυπνιστεί και να πάρει την πρόκριση. Ο λόγος για τον Αρη, ο οποίος στο δεύτερο αγώνα για την α φάση του Κυπέλλου Ελλάδας που έγινε στο γήπεδο Χαριλάου, επικράτησε 4-1 της Καβάλας και, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ματς είχε χάσει 2-1, τελικά πήρε το «εισιτήριο» της πρόκρισης.

Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Μαρτίνες (33), Παντελίδης (64), Λαζανάς (73) και Καλλιμάνης (89), ενώ για την Καβάλα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σεμερτζίδης (42).

ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Καλλιμάνης, Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Αμπελάς, Μαρτίνες, Μουράφσκι, Μαρκομιχάλης, Γκίτσης, Λιολίδης, Λαζανάς.

ΚΑΒΑΛΑ: Αποστολίδης, Μανάφης, Ντε Αντράντε, Πακάλτσης, Ντε Φρατζέσκο, Λάζορικ, Σεμερτζίδης, Κωνσταντινίδης, Ξάνθος, Νικολαϊδης, Κανωτίδης.




Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024