«Λογοκρισία» σε βιβλίο της δ Δημοτικού κατήγγειλε ο Αλέκος Αλαβάνος
Την αφαίρεση κειμένων του Ηλία Βενέζη από την ύλη του βιβλίου «Η γλώσσα μου» της τέταρτης τάξης Δημοτικού κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. Απαντώντας ο υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα.
30
Την αφαίρεση κειμένων του Ηλία Βενέζη από την ύλη του βιβλίου «Η γλώσσα μου» της τέταρτης τάξης του Δημοτικού κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. Απαντώντας ο υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα.
Ο κ. Αλαβάνος κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση, κάνοντας λόγο για εγκύκλιο του υπουργείου προς τα δημοτικά σχολεία με την οποία ζητείται να αφαιρεθούν από την ύλη του βιβλίου η ενότητα «Έτσι είναι ο πόλεμος» του Ηλία Βενέζη -όπου ένα παιδί διαπιστώνει ότι τον πόλεμο προκαλούν οι άνθρωποι- και η ενότητα «Ο Δρίμακος» -όπου ένας δούλος επαναστατεί για να ανακτήσει την ελευθερία του.
Ο κ. Ταλιαδούρος δήλωσε ότι θα δει πώς ακριβώς έχει το θέμα, θα μελετήσει την εγκύκλιο και θα ενημερώσει εγκαίρως τον βουλευτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σάλος με AI εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ – Δείχνουν τη Γροιλανδία (και όχι μόνο) αμερικανική και θεατές τους Ευρωπαίους
- «Παιχνίδια» παγκόσμιας εξουσίας – Ο αποδυναμωμένος ΟΗΕ, η διεθνής αταξία και μια κομβική διαδοχή
- Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Συναγερμός για επικίνδυνα φαινόμενα – Καταιγίδες και στην Αττική
- Σκύλος: Από τι εξαρτάται η χρονική διάρκεια εκπαίδευσής του;
- Φάμελλος: Απαράδεκτη και σκοταδιστική η δήλωση Καρυστιανού – Μόνο στην τραμπική ιδεολογία παρόμοιες τοποθετήσεις
- Μεγάλο πλήγμα στους Γουόριορς: Ρήξη χιαστού ο Μπάτλερ





