Απάντηση Γ.Γιακουμάτου στα περί «έκρηξης» της ανεργίας σε ποσοστό άνω του 10%
Τουλάχιστον ουτοπία χαρακτήρισε ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ.Γιακουμάτος τα στοιχεία που μιλούν για άνοδο της ανεργίας σε ποσοστό άνω του 10%. Απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα, ο υφυπουργός δήλωσε ότι τα σχετικά στοιχεία δεν είναι καν διαθέσιμα.
30
Τουλάχιστον ουτοπία χαρακτήρισε ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος τα στοιχεία που μιλούν για άνοδο της ανεργίας σε ποσοστό άνω του 10%. Απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα, ο υφυπουργός δήλωσε ότι τα σχετικά στοιχεία δεν είναι καν διαθέσιμα.
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Γιακουμάτου έχει ως εξής: «Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα επίσημα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2004, τα οποία εκτιμάται ότι θα δημοσιευθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.
» Η θυγατρική εταιρεία του ΟΑΕΔ έχει δημιουργήσει βάση δεδομένων, η οποία λειτουργεί και ενημερώνεται συνεχώς, όπου καταγράφεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων.
» Τα στοιχεία αυτά -μάλιστα τόσο για το σύνολο της χώρας όσο και κατά νομό- μετά από προτροπή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης και του διοικητή του ΟΑΕΔ, από τον Μάρτιο του 2004 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας και είναι διαθέσιμα.
» Σημειώνω εδώ ότι κατά τα προηγούμενα έτη ο ΟΑΕΔ δεν δημοσίευε στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας με αποτέλεσμα να διατυπωθούν συστάσεις από την Ε.Ε. στα πλαίσια του ΕΣΔΑ αλλά του Ε.Π. Απασχόληση και επαγγελματική κατάρτιση με κίνδυνο την απώλεια σημαντικών κοινοτικών πόρων.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΕ: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για επάρκεια στα καύσιμα – Πιθανό δελτίο
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442