Με απώλειες 0,96% έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου και της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου και της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,96% στις 2.337,65 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 84 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 2.329 – 2.378 μονάδων.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σταθεροποιητικά, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις τιμές του πετρελαίου.
Στη Σοφοκλέους, τα κέρδη που κατέγραψε αρχικά η αγορά γρήγορα εξανεμίστηκαν, καθώς οι ρευστοποιήσεις επεκτάθηκαν στο σύνολο σχεδόν της αγοράς.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 1,11% στις 2.712,29 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 1,05% στις 1.241,96 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 1,44% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 1,19%.
Όλοι οι κλαδικοί δείκτες, εκτός από τις εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (+0,17%), τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι Κλωστοϋφαντουργίες (-2%) και οι εταιρείες Πληροφορικής (-1,68%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (+0,74% στα 19,14 ευρώ), του ΟΠΑΠ (-2,51% στα 14,78 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (-2,57% στα 18,18 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 71 σημείωσαν άνοδο, 227 υποχώρησαν και 90 παρέμειναν αμετάβλητες.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.