Στο 3% οι αυξήσεις για τα λειτουργικά έξοδα υπουργείων και Δημοσίου το 2005
Συγκρατημένες στα επίπεδα του 3% θα είναι οι αυξήσεις στις λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων και όλων των φορέων του Δημοσίου το 2005, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Συγκρατημένες στα επίπεδα του 3% θα είναι οι αυξήσεις στις λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων και όλων των φορέων του Δημοσίου το 2005, σύμφωνα με εγκύκλιο για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού που απέστειλε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης προς όλα τα υπουργεία και τους φορείς της κυβέρνησης.
Με βάση την εγκύκλιο, τα υπουργεία και οι φορείς θα πρέπει να καταρτίσουν τα σχέδια των προϋπολογισμών τους για το 2005 και να τα υποβάλλουν στο υπουργείο Οικονομικών έως τις 5 Ιουλίου (έως τις 12 Ιουλίου οι περιφέρειες).
Στην εγκύκλιο τονίζεται η ανάγκη εφαρμογής πολιτικής δημοσιονομικής πειθαρχίας το επόμενο έτος, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Για τις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου τίθεται ανώτατο όριο αύξησης 3% σε σχέση με το 2004, ενώ όσον αφορά στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, στην εγκύκλιο τονίζεται ότι αυτές θα καθοριστούν με βάση την εισοδηματική πολιτική που θα αποφασίσει η κυβέρνηση.
Για τους επιχορηγούμενους φορείς σημειώνεται ότι τα κονδύλια για τις επιχορηγήσεις τους θα αποφασιστούν αφού γίνει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των φορέων αυτών σε ό,τι αφορά στη χρησιμοποίηση των κρατικών πόρων.
Τέλος, για τις υπερωρίες και τις μετακινήσεις προσωπικού στο Δημόσιο, στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι το σχετικό κονδύλι παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια και συνιστάται να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή στον έλεγχο των δαπανών αυτών.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας