Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με «οδηγό» τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, έπειτα από τις αισιόδοξες προβλέψεις της STMicroelectronics και της Hewlett-Packard.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με «οδηγό» τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,87% στις 2.666,46 μονάδες.
Ανοδο 2,4% κατέγραψε η μετοχή της STMicroelectronics, καθώς η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία ημιαγωγών προέβλεψε αύξηση 30% των πωλήσεων μικροτσίπ παγκοσμίως φέτος, λόγω αύξησης της ζήτησης για κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές. Η πρόβλεψη του περασμένου Ιανουαρίου έκανε λόγο για αύξηση 23%. Κέρδη 2,4% σημείωσε και η μετοχή της υπ αριθμόν δύο εταιρείας του κλάδου στην Ευρώπη Infineon.
Οι τεχνολογικές μετοχές δεχθηκαν επίσης ώθηση από την πρόβεψη της Hewlett-Packard ότι τα έσοδά της στο δεύτερο τρίμηνο ενδέχεται να ανέλθουν έως και τα 40,7 δισ. δολάρια ενώ οι εκτιμήσεις αναλυτών κάνουν λόγο για έσοδα 39,7 δισ. δολαρίων.
Ανοδο 2,1% κατέγραψε η Nokia στον απόηχο της είδησης ότι η νοτιοκορεατική Samsung αναμένει αύξηση των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων της στο δεύτερο τρίμηνο μετά το ρεκόρ το οποίο σημείωσαν αυτές στο πρώτο τρίμηνο του 2004.
Σε υψηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται οι επενδυτές τη μετοχή της κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας εξοπλισμού για παραγωγή ημιαγωγών ASML, καθώς η κορυφαία εταιρία του κλάδου παγκοσμίως, η αμερικανική Applied Materials, επέστρεψε στην κερδοφορία ενώ προέβλεψε, παράλληλα, ταχύτερη ανάπτυξη των εσόδων της στο τρέχον τρίμηνο από ό,τι προσδοκά η αγορά.
Τέλος, ώθηση 3% στη μετοχή της Zurich Financial έδωσε η ανακοίνωση της κορυφαίας ελβετικής ασφαλιστικής εταιρείας ότι τα καθαρά κέρδη της σημείωσαν στο πρώτο τρίμηνο μεγαλύτερη της προβλεπόμενης αύξηση στα 702 εκατ. δολάρια από 134 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,86% στις 4.452,50 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,20% στις 3.611,88 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 1,30% στις 3.838,44 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 10.967,74 μονάδες, με κέρδη 2,40%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
- Εξάρχεια: Εκτός κινδύνου ο 50χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι – Αναζητούνται οι δύο δράστες
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442