Σε θετικό έδαφος επέστρεψε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να πλησιάζει τα επίπεδα των 2.490 μονάδων, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε όλους τους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Σε θετικό έδαφος επέστρεψε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε όλους τους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,98% στις 2.485,65 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 138,5 εκατ. ευρώ.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μεικτές τάσεις, με τους επενδυτές να αναζητούν κατεύθυνση.
Στη Σοφοκλέους, μετά τις ρευστοποιήσεις των τελευταίων συνεδριάσεων, το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε ξανά στον τραπεζικό κλάδο, ωθώντας την αγορά κοντά στις 2.490 μονάδες.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 1,80% στις 2.935,75 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 1,97% στις 1.282,69 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 καταγράφει κέρδη 1,54% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύεται κατά 0,86%.
Όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι εταιρείες Πληροφορικής (+3,21%) και οι Τράπεζες (+2,46%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+1,71% στα 11,92 ευρώ), της Alpha Bank (+1,74% στα 25,78 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (+2,58% στα 23,02 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 196 ενισχύονται, 94 υποχωρούν και 87 παραμένουν αμετάβλητες.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας