Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Ευθύνες στην Αγκυρα για κωλυσιεργία στο Κυπριακό επέρριψε ο Κώστας Καραμανλής

Ευθύνες στην Αγκυρα για κωλυσιεργία στο Κυπριακό επέρριψε ο Κώστας Καραμανλής

Θερμής υποδοχής έτυχε ο Κ.Καραμανλής κατά την άφιξή του την Τρίτη στην Κύπρο, όπου θα έχει επαφές με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε τη νέα δυναμική στο Κυπριακό και επέρριψε ευθύνες στην Αγκυρα για τη μη επίτευξη λύσης του.

28

Υποδοχή με σημαίες και συνθήματα επεφύλαξαν οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας στον Κώστα Καραμανλή στο αεροδρόμιο της Λάρνακας κατά την άφιξή του, την Τρίτη, στην Κύπρο.

Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος υπογράμμισε το συνεχές ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΔ για το Κυπριακό και τόνισε ότι η συνεισφορά του ως αντιπρόεδρος του ΕΛΚ για την ένταξη της Κύπρου ως πλήρες μέλος της ΕΕ ήταν σημαντική.

Ο Κ.Καραμανλής σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο έκανε λόγο για μια νέα δυναμική στην υπόθεση του Κυπριακού τις τελευταίες ημέρες και τόνισε ότι το Μάιο η Κύπρος θα ενταχθεί και τυπικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπογράμμισε όμως, ότι παραμένει ακόμη ζητούμενο η επίτευξη δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την Αγκυρα για κωλυσιεργία, της καταλόγισε ευθύνες για τη μη επίτευξη λύσης και σημείωσε «οι Ελλαδίτες νοιάζονται περισσότερο από ποτέ. Είμαστε κοντά σας, δίπλα σας, η Κύπρος είναι κοντά μας και σε λίγο θα είναι στην καρδιά της ΕΕ μαζί μας».

Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Χριστόφια και υπογράμμισε ότι η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα και είναι μία διαφορετική ημέρα και μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να αγκαλιάσουν το όραμα της ειρήνης και της συνύπαρξης σε μία ενιαία ελεύθερη δημοκρατική Κύπρο.

Το απόγευμα ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τον πρώην πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, καθώς και με τους πολιτικούς αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων.

Το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει σε συγκέντρωση Ελληνοποντίων σε δείπνο που διοργανώνει το ΔΗΣΥ. Την Τετάρτη θα συνεχίσει τις επαφές του με αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων και θα επισκεφθεί τη Δερύνεια.

ΑΠΕ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies