Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Επτά σιίτες προσκηνυτές νεκροί σε επίθεση ενόπλων κατά λεωφορείου στο Καράτσι

Επτά σιίτες προσκηνυτές νεκροί σε επίθεση ενόπλων κατά λεωφορείου στο Καράτσι

Σε αναζήτητη των δραστών ένοπλης επίθεσης κατά λεωφορείου που μετέφερε σιίτες μουσουλμάνους προσκηνυτές στο Καράτσι βρίσκεται η πακιστανική αστυνομία. Επτά νεκροί και ακόμη επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης που αποδίδεται σε ομάδες σουνιτών.

51

Σε αναζήτητη των δραστών ένοπλης επίθεσης κατά λεωφορείου που μετέφερε σιίτες μουσουλμάνους προσκηνυτές στο Καράτσι βρίσκεται η πακιστανική αστυνομία. Επτά νεκροί και ακόμη επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης που αποδίδεται σε εκτός νόμου οργανώσεις σουνιτών.

Βάσει των όσων αναφέρει το BBC, στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 20 προσκηνυτές όταν άγνωστοι άνοιξαν σε βάρος του πυρ στα δυτικά της πακιστανικής πόλης. Εκατοντάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια σε εθνοτικές συγκρούσεις στο Πακιστάν.

Σιιτικό πολιτικό κόμμα επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση σε δύο εκτός νόμου οργανώσεις σιιτών· σημειώνεται ότι αρχικά στο λεωφορείο επέβαιναν και σουνίτες προσκηνυτές, εντούτοις η επίθεση εκδηλώθηκε όταν είχαν αποβιβαστεί στο τέμενος όπου κατευθύνονταν.

Η πακιστανική αστυνομία κάνει λόγο για οργανωμένη τρομοκρατική ενέργεια, δίχως μέχρι στιγμής να έχουν αποδώσει οι έρευνές της για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που διέφυγαν από τον τόπο της επίθεσης με δύο μοτοσυκλέτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies