Με απώλειες 0,18% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, σε μία συνεδρίαση με αρκετές διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω μεικτών τάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διατηρούν επιφυλάξεις για τις δυνατότητες περαιτέρω ανόδου της αγοράς.
27
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, σε μία συνεδρίαση με αρκετές διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω μεικτών τάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διατηρούν επιφυλάξεις για τις δυνατότητες περαιτέρω ανόδου της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,18% στις 2.138,91 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 153,5 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 2.119 – 2.158 μονάδων.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μεικτές τάσεις, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών να υποχωρούν και τις μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών να κινούνται ανοδικά.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές προχώρησαν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις σε ορισμένα blue chips αλλά και στη μικρή κεφαλαιοποίηση, χωρίς όμως η αγορά να «γυρίσει» σε θετικό έδαφος, παρ ότι οι απώλειες περιορίσθηκαν κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε οριακά κατά 0,01% στις 2.508,58 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,07% στις 1.076,53 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,72% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύθηκε κατά 0,61%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (+2,42%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Λιανικού Εμπορίου (-2,25%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (+0,99% στα 18,44 ευρώ), του ΟΤΕ (+0,60% στα 10 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (-0,43% στα 18,54 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 171 σημείωσαν άνοδο, 143 υποχώρησαν και 67 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έλζα Σκιαπαρέλι: Η σχεδιάστρια που έκανε τη μόδα τέχνη
- «Κολλημένος» με τα smartphones; Αυτό λέει πολλά για τα συναισθήματά σου
- Η ψυχική ισορροπία του Τραμπ ξανά υπό αμφισβήτηση – Θα μπορούσε ένα άρθρο του Συντάγματος να τον καθαιρέσει;
- Ο δισεκατομμυριούχος που θέλει να «καταλάβει» το Αμερικανικό Πεντάγωνο
- Οι φύλακες άγγελοι της Μπρίτνεϊ Σπίαρς – Καθοριστικός ο ρόλος των γιών της για την ψυχική της υγεία
- Στρατηγική, συμφέρον και ιμπεριαλισμός: Η σχέση ΗΠΑ και Ισραήλ έχει γερά θεμέλια – Πόσο μπορεί να κρατήσει;
- Dark Web: Το παράλληλο και ολοζώντανο Σκοτεινό Διαδίκτυο
- Αφθώδης πυρετός: Ο αποκλεισμός του λιμανιού έφερε σύσκεψη και κονδύλι 8 εκατ. ευρώ – «Θέλουν να κερδίσουν χρόνο» απαντούν οι Λέσβιοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442